Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Guvernul Orban: consulul României la Milano, retras ieri, amenință cu proces

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Guvernul Ludovic Orban a decis, miercuri, rechemarea consulului general al României la Milano, Tiberiu Mugurel Dinu, sosit de o săptămână la post. Dinu susține că va da guvernul în judecată pentru că acuzațiile care i se aduc că ar fi sabotat procesul de vot în 2014 nu sunt veridice.

“Nu am primt nicio explicaţie, dar vreau să aduc la cunoştinţă celor interesaţi că în 2014 nu am fost prezent la alegerile de la Torino, nici în primul, nici în al doilea tur.

Un coleg care acum este la pensie, diplomat de carieră, a fost preşedinte al secţiei atunci. De altfel, el mi-a transmis că ar vrea să ia legătura cu presa şi cu instanţa, dacă e nevoie, pentru a lămuri problema.

În primul tur am fost preşedintele secţiei de votare la Genova, iar în al doilea tur, din păcate, am fost în spital. Am şi documente în acest sens.

Am solicitat trimiterea unui alt diplomat în locul meu, ceea ce s-a şi întâmplat. Cei din Guvern sigur aveau aceste informaţii, nu ştiu care este motivul schimbării mele, dar sigur nu este ce s-a spus, nici pe departe.

În aceste momente, plănuiesc să dau Guvernul în judecată pentru că toate motivele care stau la baza rechemării mele sunt false, este un abuz cu siguranţă”, a declarat Tiberiu Dinu, citat de Realitatea, conform Gazetaromânească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.