Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru premirul ceh - Andrej Babis ar putea fi pus sub acuzare în urma unui raport UE

simfalogic.news
Andrej Babis

Parchetul ceh examinează o posibil inculpare a premierului Andrej Babis după ce un raport al Uniunii Europene a relevat că afacerile acestuia au beneficiat în mod fraudulos de subvenţii europene, transmite dpa potrivit Agerpres.

'Ceea ce este scris (în raport) este grav şi ar putea forma temeiul unei suspiciuni de culpă penală', a declarat duminică procurorul-şef al Cehiei, Pavel Zeman, la postul CT.

Andrej Babis, liderul multimiliardar al partidului populist ANO, este fondatorul concernului Agrofert, cu interese în agricultură, industria alimentară, industria chimică şi media.

Deşi Babis a plasat în 2017 Agrofert într-un fond fiduciar, criticii săi îl acuză că păstrează indirect controlul asupra acestuia, iar o investigaţie preliminară a Uniunii Europene, publicată de presa cehă săptămâna trecută, arată că premierul se face vinovat de conflict de interese.

Uniunea Europeană ar putea cere acum rambursarea a până la 17,4 milioane de euro acordate unor companii din cadrul Agrofert.

Babis a respins vehement raportul şi l-a acuzat pe Zeman că, prin 'iniţiativa sa excesiv de zeloasă', nu respectă procedurile unui proces corect.

Mii de cehi protestează de mai multe săptămâni pentru a cere o anchetă independentă în privinţa lui Babis. Înaintea recentelor dezvăluiri, prim-ministrul ceh se confrunta deja cu suspiciuni de corupţie în legătură cu subvenţionarea firmelor sale din fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.