Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru prezidențiabilul Cumpănașu: DNA, pe urmele banilor încasați de la Ministerul Culturii

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Alexandru Cumpănașu

Direcția Națională Anticorupție a solicitat de la Ministerul Culturii documente legate de contractul pe care această instituție l-a încheiat, în septembrie anul trecut, cu fundația condusă de Alexandru Cumpănașu, anunță vineri Libertatea.

Citește și: Dacian Cioloș LOVEȘTE cu declarația zilei: Dacă Barna nu iese președinte, atât USR, cât și PLUS vor avea de câștigat

În urmă cu o lună, Libertatea a scris că Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Cumpănașu, a primit de la Ministerul Culturii o finanțare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei. Aceasta s-a făcut în cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea sumă au fost plătiți ca drepturi de autor direct către Cumpănașu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire.

Libertatea a dezvăluit că aceste trei lucrări sunt, de fapt, trei broșuri, de maximum 18 pagini fiecare, broșuri al căror conținut a fost copiat, cu mici modificări, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri.

În replică, Alexandru Cumpănașu a susținut că este vorba despre trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună: „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.