Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru PSD-ALDE: Majoritate incertă pentru o eventuală suspendare a preşedintelui

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Liviu Dragnea a anunţat joi că "suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă", iar luni urmează să fie luată o decizie în Coaliţie pe această temă. PSD şi ALDE nu sunt însă susţinute de UDMR în acest demers. La precedentul vot la care UDMR nu a votat alături de Coaliţie, PSD şi ALDE au reuşit abia cu susţinerea minorităţilor să treacă modificările la Codul Penal, cu doar două voturi peste limită.

Vezi și: Planta care regenerează ficatul și ajută alte organe: O cură de două săptămâni face minuni

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a declarat, pentru Adevărul, că formaţiunea maghiară nu susţine procedura de suspendare a preşedintelui. "Noi nu suntem în coaliţia de guvernare, nu cunoaştem o asemenea intenţie, dar punctul nostru de vedere este acelaşi pe care l-a mai exprimat şi domnul preşedinte Kelemen Hunor, acela că nu susţinem demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României", a declarat liderul UDMR.

Cseke Attila mai susţine că Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, însă se află încă în intervalul "rezonabil", ceea ce face o eventuală tentativă de suspendare nejustificată.

"Sigur că deciziile CCR trebuie puse în aplicare de fiecare autoritate, pentru că ele sunt obligatorii, cu efecte pentru toată lumea. Noi credem că preşedintele va decide într-un timp rezonabil asupra acestei chestiuni, pentru că nu există un termen legal prevăzut pentru a pune în aplicare decizile Curţii- este un hiatus, o lipsă de reglementare juridică. Nu credem că este oportună demararea procedurii de suspendare. Nu sunt motive", a mai declarat liderul senatorilor UDMR.

Vezi și: Concluzia SURPRIZĂ a cercetătorilor de la Oxford: Tacâmurile influențează gustul mâncării .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.