Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru PSD: Se cere dizolvarea partidului. Dragnea şi Vâlcov, plan ascuns împotriva tandemului Firea-Negoiţă (Document)

psd taiat

O cerere oficială de radiere a PSD din registrul partidelor politice a ajuns la procurorul general al României, din partea lui Florin M. Ghiulbenghian, preşedinte al Fundaţiei EurHonest. Acesta denunţă o încălcare gravă a statutului PSD şi a legii, dar dezvăluie şi un plan pus la cale de Dragnea şi Vâlcov împotriva primarului general al Capitalei.

În documentul depus la Parchetul General, Florin Ghiulbenghian afirmă că în lunile iulie şi august a avut întâlniri cu Darius Vâlcov, la Palatul Victoria, şi Liviu Dragnea, la PArlament, cei doi încurajându-l să conteste în instanţă congresul extraordinar al PSD în care Gabriela Firea a fost aleasă vicepreşedinte.

Vezi AICI memoriul integral! (.pdf)

"In fapt, in data de 14 Februarie 2018, Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat a votat in unanimitate pentru organizarea unui Congres extraordinar al PSD pe data de 10 sau 17 martie 2018 (asa cum rezulta din articolul prezentat in Anexa 1 la prezentul Memoriu).

Ulterior, in data de 06 Martie 2018, in baza deciziei Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat  din data de 05 Martie 2018, sub semnatura d-lui Marian Neacsu, Secretarul General la acea data al Partidului Social Democrat, este transmisa tuturor Organizatiilor Judetene si de Sector ale PSD adresa cu numarul 16/G/06.03.2018. Prin respectiva adresa se impune Organizatiilor Judetene si de Sector ale Partidului Social Democrat sa incalce prevederile Statutului PSD in vigoare la data respectiva, sa depuna dosare de candidatura pentru functiile alese la nivel national de “Vicepresedinti pe regiuni de dezvoltare”, functii inexistente in Statutul PSD in vigoare la data Congresului. (Vezi Anexa 2 la prezentul Memoriu)

In data de 07 Martie 2018 se organizeaza sedinta Biroului Permanent al PSD – Organizatia Municipiului Bucuresti, prezidata de d-an Gabriela Firea. In calitate de membru al Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat, d-na Gabriela Firea avea cunostinta directa de grava incalcare a prevederilor statutare ale PSD in vigoare la data Congesului Extraordinar din 10 Martie 2018 si a procedat premeditat in vederea incalcarii acestora, de coniventa si cu ceilalti membri ai Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat, sub coordonarea numitului Liviu Dragnea. (Vezi Anexa 3 la prezentul Memoriu)

In data de 08 Martie 2018, in prezenta d-lui Dan Tara, vicepresedinte al Organizatiei Sectorului 1 a Partidului Social Democrat, am comunicat d-lui Daniel Tudorache, la acel moment Presedinte al Organizatiei Sectorului 1 a PSD, un material scris din care rezulta ilegalitatea flagranta a Congresului Extraordinar al PSD din data de 10 Martie 2018. (Vezi Anexa 4 la prezentul Memoriu).

CITEŞTE ŞI: Usturoiul negru, de 10 ori mai puternic decât usturoiul clasic. Combate 14 tipuri de cancer

In data de 09 Martie 2018 i-am comunicat si d-lui Codrin Stefanescu, la acel moment Secretar General Adjunct al Partidului Social Democrat, un material scris, identic cu cel prezentat d-lui Dan Tudorache, din care rezulta ilegalitatea flagranta a Congresului Extraordinar al PSD din data de 10 Martie 2018. In deplina cunostinta de cauza cu privire la ilegalitatile comise de conducerea PSD, d-ul Codrin Stefanescu a decis sa nu conteste lucrarile Congresului Extraordinar al PSD din 10 Martie 2018. (Vezi Anexa 5 la prezentul Memoriu)

In cursul lunilor Iulie si August 2018 am avut o serie de intalniri la Palatul Victoria cu d-ul Darius Valcov, consilier de stat la cabinetul Primului Ministru al Romaniei, pe care l-am informat in legatura cu ilegalitatea Congresului Extraordinar al PSD din data de 10 Martie 2018. D-ul Darius Valcov m-a incurajat sa depun o Cerere de Chemare in Judecata prin care sa solicit anularea alegerii ca vicepresedinti ai PSD a numitilor Firea Gabriela si Negoita Robert. Pentru a ma convinge de faptul ca are acordul Presedintelui PSD, d-ul Liviu Dragnea, cu privire la aceasta actiune, m-a dus la o intalnire la Palatul Parlamentului cu acesta, ocazie cu care am primit confirmarea de la Liviu Dragnea personal ca este la curent cu actiunea mea si ca i-au fost aduse la cunostinta riscurile de a fi constatat ilegalitatea intregului Congres Extraordinar, precum si faptul ca voi continua actiunea in cazul in care voi gasi probe materiale a respectivelor ilegalitati. In ziua depunerii actiunii la Tribunalul Bucuresti i-am trimis un email d-lui Darius Valcov cu numarul de inregistrare si am avut o sedinta tot la Palatul Victoria, la biroul dansului, in care am discutat pe subiectul actiunii. (Vezi Anexa 6 la prezentul Memoriu)

In data 07 Septembrie 2018 am depus la Tribunalul Bucuresti o Cerere de Chemare in Judecata, prin care am solicitat sa se constate alegerea ilegala si nestatutara a numitilor Firea Gabriela si Negoita Robert in functiile de vicepresedinti ai Partidului Social Democrat. In baza respectivei Cereri de Chemare in Judecata s-a constituit dosarul nr. 30167/3/2018. La termenul de judecata din data de 13.12.2018 al dosarului 30167/3/2018 am depus o Cerere de Chemare in Judecata cu precizari rezultate din documentele pe care le-am identificat in dosarul nr. 11722/3/2018 in cauza avand ca obiect modificarea statutului PSD si inscrierea in Registrul Partidelor Politice a modificarilor votate la Congresul Extraordinar al PSD din 10 Martie 2018. Prin Cererea din 13.12.2018 am solicitat instantei, la pct. 2 de la cererile accesorii, sa dispuna sesizarea Ministerului Public, prin intermediul procurorului de sedinta, pentru a se pronunta cu privire la incalcarea de catre Partidul Social Democrat – P.S.D., a prevederilor imperative ale Art. 26 din Legea nr. 14/2003. (Vezi Anexa 7 si Anexa 8 la prezentul Memoriu)

CITEȘTE ȘI: Veşti excelente: Cercetătorii japonezi au găsit soluţia împotriva căderii părului

Ulterior depunerii Cererii de Chemare in Judecata din data de 07.09.2018 mi s-a permis accesul la dosarul nr. 11722/3/2018 in cauza avand ca obiect modificarea statutului PSD si inscrierea in Registrul Partidelor Politice a modificarilor votate la Congresul Extraordinar al PSD din 10 Martie 2018, ocazie cu care am identificat probe materiale referitoare la prevederile statutare in vigoare la data Congresului Extraordinar al PSD din 10 Martie 2018 si prevederile statutare modificate conform votului Congresului Extraordinar al PSD din 10 Martie 2018, probe ce demonstreaza fara urma de indoiala incalcarea prevederilor statutare si, mai ales, a prevederilor legale in vigoare de catre conducerea Partidului Social Democrat, in special de catre numitul Dragnea Liviu in calitatea sa de Presedinte al PSD.

Astfel, dupa cum se precizeaza la Art. 238 din Statutul PSD adoptat in Congresul Extraordinar al PSD din data de 18 Octombrie 2018 si aflat in vigoare in data de 10 Martie 2018:

“Modificarile si completarile prezentului Statut se aplica de la data admiterii lor de catre Tribunalul Bucuresti.”

ceea ce conduce la nulitatea absoluta a tuturor deciziilor luate in cadrul Congresului Extraordinar al PSD din 10 Martie 2018, precum si la activarea prevederilor imperative ale Legii 14 din 2003, astfel cum sunt ele precizate la art. 24-26 din legea mentionata.

De altfel se observa ca autorii Statutului PSD au fost constienti de prevederile legii, prevazand la art. 236 alin 2. din Statut posibilitate ca PSD sa inceteze activitatea:

“Partidul Social Democrat isi poate inceta activitatea conform prevederilor legale, prin:
………..

(2) dizolvarea pe cale judecatoreasca orin prin hotarare a Curtii Constitutionale;

………..”

(Vezi Anexa 9 la prezentul Memoriu)

Domnule Procuror General, tinand cont de faptele descrise mai sus si de documentele oficiale ce le probeaza, luand in considerare atitudinea constanta si premeditata de sfidare a normelor legale, aprecind ca cele descrise mai sus au implicatii directe si de o deosebita gravitate asupra legalitatii si moralitatii actului de guvernare, atata timp cat multi dintre membrii Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat se regasesc in functii de mare raspundere in conducerea Romaniei, va solicit respectuos sa dispuneti cu maxima celeritate cele legale", se arată în memoriul Fundaţiei Eurhonest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.