Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru un ministru și 10 primari din Republica Moldova după controalele ANI: Sunt implicați în conflicte de interese

lupa integritate

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a demarat 5 controale pe avere ale unor funcționari publici.

Potrivit ANI, în perioada 23 august - 03 septembrie 2021, au fost inițiate 8 controale, de asemenea au fost emise 4 acte de constatare, au fost pornite 4 cauze contravenționale și au fost soluționate 12 conflicte de interese, transmite presa din Republica Moldova.

Astfel, în perioada vizată, au fost demarate 5 controale de avere. Două dintre procedurile de control au fost inițiate în baza unor investigații jurnalistice, în care sunt vizați un director general al unei autorități publice centrale și un ex-președinte de autoritate publică autonomă.

De asemenea, averile a doi funcționari publici cu statut special din cadrul Serviciului Vamal și IP Edineț al Inspectoratului General de Poliție și a unui consilier din raionul Edineț vor fi verificate de către inspectorii de integritate. Un primar din raionul Rezina este anchetat pentru un posibil conflict de interese admis în funcția sa.

Patru încălcări au fost identificate de către inspectorii de integritate. Un funcționar cu statut special din cadrul IP Criuleni a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar un funcționar public din cadrul unei primării a fost stabilit cu diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute. O incompatibilitate de funcție și un conflict de interese au fost constatate pe numele a doi primari. Este vorba despre primarii din raioanele Râșcani și Șoldănești.

Inspectorii de integritate au pornit patru cauze contravenționale pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale. Astfel, un membru al Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor și trei consilieri din raionul Strășeni și UTA Găgăuzia ar putea fi amendați pentru încălcarea acestor reguli.

Un ministru, un președinte de raion și zece primari au respectat legislația ANI și au declarat câte un conflict de interese. În termen de până la trei zile, inspectorii de integritate au expediat în atenția acestora soluții pentru rezolvarea situațiilor de conflict de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.