Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Wizz Air, după ce a anulat zeci de zboruri: Ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea a discutat cu comisarul european pe justiție

http://atwonline.com/airline-financials/wizz-air-3q-profit-falls-57-rising-fuel-labor-expenses
Wizzair

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a avut discuţii cu Didier Reynders, comisarul european pentru justiţie, cu atribuţii privind protecţia consumatorului despre cursele aeriene ale Wizz Air care au avut întârzieri în ultimul timp sau au fost anulate, despre iniţierea unui mecanism de informare rapidă între institutiile responsabile de protecţie consumatorilor şi Comisia Europeană, astfel încât cetăţenii să poată avea răspunsuri urgente, cu termene clare, la problemele care îi afectează.

„Reuniunea interministerială a miniştrilor economiei este găzduită de către Preşedinţia spaniolă la Bilbao. Prima zi a fost dedicată protecţiei consumatorilor. În acest context, am avut o discuţie bilaterală cu comisarul european pentru justiţie, cu atribuţii privind protecţia consumatorului, Didier Reynders. I-am cerut sprijin comisarului Reynders în cazul companiei Wizz Air care în ultima vreme înregistrează numeroase întârzieri şi din păcate şi anulări la zborurile pe care le operează din România. Compania nu răspunde pe liniile de telefon dedicate reclamaţiilor clienţilor, nu are persoane de contact în ţară, ceea ce îngrădeşte posibilităţile de intervenţie ale Agenţiei pentru protecţia consumatorului din România”, a scris Ştefan Radu Oprea, marţi pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai spus că „prima soluţie pentru cetăţenii români este să profite de reglementările europene referitoare la drepturile pasagerilor şi să se înscrie pe site-ul dedicat https://eccromania.ro/”.

Oprea a adăugat că a cerut, la întâlnirea cu miniştrii omologi, iniţierea unui mecanism de informare rapidă între institutiile responsabile de protecţie consumatorilor şi Comisia Europeană, „pentru a putea avea răspunsuri urgente, cu termene clare, la problemele care afectează consumatorii din mai multe state membre”.

Mai multe curse aeriene au avut întârzieri sau fost anulate în ultima perioadă, în contextul condiţiilor meteorologice sau al unei greve în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.