Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme URIAȘE pentru Guvern: un președinte de CJ îndeamnă la GREVĂ în administrațiile locale

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, face apel la administrațiile publice locale să intre în grevă administrativă, ca ultimă soluție față de „abuzurile” noii Legi a bugetului de stat.

Citește și: Klaus Iohannis, ieșire NERVOASĂ pe buget: 'Parlamentul să revină la ce s-a decis în CSAT. Luați bani de la partide pentru sănătate'

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Alin Tișe, bugetul este o formă de „răzbunare politică, în condițiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a inclus Clujul pe lista județelor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare”, informează Mediafax.

„Asistăm la un asalt fără precedent al PSD-ALDE la adresa consiliilor județene performante. Singurele informații la care avem acces indică o încărcare majoră a bugetului Consiliului Județean Cluj cu cheltuieli pe care nu le-am mai avut, iar capitolul investiții este pus serios în dificultate. Aceste cheltuieli adăugate înseamnă aproximativ 35 de milioane de euro, sumă care, de fapt, nu se va mai putea regăsi în investiții. Consider acest buget național ca fiind o răzbunare politică. De altfel, președintele PSD Liviu Dragnea, a și inclus Clujul pe lista celor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare. În această situație, fac apel la administrațiile publice locale care se regăsesc în situații similare nouă și le propun intrarea în grevă administrativă, ca reacție față de abuzurile noii Legi a bugetului de stat, ca ultimă soluție în fața noului buget”, se arată în comunicat.

Alin Tișe a subliniat că, pentru Consiliul Județean Cluj, suma de 35 de milioane de euro este dublul bugetului pe care anul trecut l-a avut la dispoziție pentru drumuri județene.

”Mecanismele de împărțire a bugetelor sunt total lipsite de transparență și ne sunt refuzați toți indicatorii necesari creionării bugetului județean, înainte de adoptarea de către Parlament a Legii bugetului de stat, fără vreo șansă pentru amendamente. Practic, vom fi puși în fața faptului împlinit”, a conchis Tișe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.