Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele de furnizare a apei calde şi căldurii în sectorul 5 nu au fost influenţate de situaţia apărută în CET Progresu

Inquam Photos / Octav Ganea
calorifer debransare

ELCEN transmite, vineri, că problemele de furnizare a apei calde şi căldurii în sectorul 5 nu au fost influenţate de situaţia apărută în CET Progresu, cazanul la care au apărut probleme fiind o măsură de supliomenyare a energiei. ÎN plus, compania susţine că vechimea CET-urilor nu reprezintă un factor decisiv pentru problemele frecvente de furnizare a apei calde şi căldurii în Bucureşti, ci funcţionarea reţelelor de termoficare deţinute de Primăria Capitalei, potrivit news.ro.

”Problemele de furnizare a apei calde şi căldurii în sectorul 5 nu au fost influenţate de situaţia apărută în CET Progresu. Problemele de furnizare a apei calde şi căldurii în Bucureşti, în special în data de 23 noiembrie când aprox. jumătate din capitală a fost afectată de avarii în reţeaua de termoficare, nu au fost influenţate de activitatea ELCEN”, a transmis, vineri, compania.

Sursa citată a precizat că neetanşeitatea care a survenit la cazanul din CET Progresu în data de 22 noiembrie nu a condus la nicio schimbare în ceea ce priveşte livrarea agentului termic de către ELCEN din această centrală, în sensul în care nu a existat deficit de energie termică dinspre această centrală spre reţeaua de termoficare ca urmare a acestui incident.

”În consecinţă, problemele de furnizare a apei calde şi căldurii în sectorul 5 nu au fost influenţate de situaţia apărută în CET Progresu. Rolul respectivului cazan a fost strict suplimentar. CET Progresu funcţiona deja de mai mult timp cu o turbină şi un cazan care asigurau sarcina termică necesară pentru zona arondată centralei”, a mai transmis compania.

Potrivit ELCEN, ”vechimea CET-urilor nu reprezintă un factor decisiv pentru problemele frecvente de furnizare a apei calde şi căldurii în Bucureşti”.

”Funcţionarea reţelelor de termoficare (deţinute de Primăria Municipiului Bucureşti) cu pierderi masive de apă fierbinte de aprox. 2000 t/h reprezintă problema majoră, reală la nivelul capitalei şi, implicit, la nivelul consumatorilor. Conductele de termoficare sunt atât de vechi şi de ruginite, încât o mare parte din apa care pleacă fierbinte de la CET-uri se scurge în pământ şi este înlocuită cu apă de adaos. Primăria Municipiului Bucureşti include într-un bilanţ energetic recent un procent de pierderi tehnologice în reţeaua de termoficare de 37%”, mai arată ELCEN.

Potrivit sursei citate, situaţia s-a agravat în ultimii 15 ani în condiţiile în care s-a făcut prea puţin pentru reabilitarea reţelei de termoficare, având în vedere că 65% din conducte au mai mult de un sfert de secol vechime. Consecinţa majoră este numărul mare de avarii ce se produc zilnic în reţeaua de termoficare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.