Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele gazului natural lichefiat din Statele Unite se lovesc de criza bancară

GNL gaz natural lichefiat

Criza bancară care a început odată cu falimentul Silicon Valley Bank (SVB) pune în pericol marile proiecte americane de GNL, deoarece creșterea ratelor dobânzilor și problemele legate de lanțul de aprovizionare introduc provocări financiare care au dus deja la întârzieri, anunță oilprice.com.

Potrivit Reuters, două dintre cele patru proiecte noi care urmau să facă obiectul unor decizii finale de investiții în primul trimestru al acestui an și-au văzut termenele prelungite. Reuters a citat-o pe Eleni Papadopoulou, analist principal în domeniul gazelor naturale la Kpler, care a declarat că "se teme că activitatea de creditare bancară ar putea fi retrasă". Întârzierile sunt legate de proiectele de terminale de export ale NextDecade și Energy Transfer LP, afectate de creșterea ratelor dobânzilor, de creșterea costurilor de construcție și a forței de muncă și de deconectarea dintre prețurile gazelor naturale din SUA și din restul lumii.

NextDecade a întârziat construcția instalației sale de GNL Rio Grande din Texas până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru. În documentele depuse la SEC, NextDecade a declarat că și-a prelungit acordurile de construcție până la 15 iunie. Costul primelor trei trenuri ale Rio Grande LNG este estimat la 11,5 miliarde de dolari, cu o capacitate de 16 milioane de tone pe an.

Potrivit Reuters, banca franceză Societe Generale SA s-a retras anul trecut din funcția de bancă principală pentru Rio Grande. Cele două proiecte care avansează fără întârziere sunt cel al Venture Global LNG din Louisiana și cel al Sempra Energy din Texas.

Avansarea înseamnă acum că aceste proiecte mari și promițătoare vor trebui să se bazeze mult mai mult pe acorduri de preluare în avans decât pe capitalul dezvoltatorului. Cu alte cuvinte, proiectele care vor putea să avanseze fără probleme financiare vor fi probabil cele care își pot contracta în avans întreaga capacitate. Acest lucru face ca acordurile de preluare să fie și mai importante în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.