Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procedurile care pot salva viața femeilor. Ce trebuie să facă în fiecare an?

mamografie

Multe afecțiuni grave pot fi tratate cu succes și vindecate dacă sunt descoperite din timp, în stadii incipiente, înainte să provoace semne și simptome. Acest lucru este valabil și în caz de cancer la sân, care este cea mai frecventă formă de cancer la femeile din România.

La început, afecțiunea nu determină manifestări clinice, iar unele tumori sunt foarte mici și nu pot fi observate prin palparea sânului. De aceea, este important ca fiecare femeie să-și facă anual o investigație de screening. Dacă boala este descoperită într-un stadiu incipient, șansele de vindecare sunt foarte mari.

Screeningul cancerului mamar implică efectuarea unor investigații imagistice rapide, sigure și precise: ecografie mamară, pentru femeile care au sub 40 de ani, respectiv mamografie, după această vârstă. În situațiile în care mamografia nu este indicată, medicul ginecolog sau senolog poate solicita efectuarea unui RMN mamar, o investigație imagistică avansată, care permite observarea celor mai mici anomalii ale sânului.

Cea mai performantă investigație de screening și diagnostic pentru cancerul de sân este mamografia digitală cu tomosinteză. Spre deosebire de mamografia clasică, aceasta creează o imagine tridimensională a sânului, astfel că pot fi identificate leziuni foarte mici, chiar și la femeile care au sânul mai dens.

SANADOR asigură servicii medicale complete pentru screeningul, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar. În Clinica SANADOR Victoriei Corp A, pacientele au acces la mamografie cu tomosinteză efectuată cu Selenia Dimensions 3D Hologic, unul dintre cele mai avansate echipamente de acest fel disponibile în prezent. De asemenea, la SANADOR pot fi realizate ecografii mamare performante, RMN mamar și biopsie mamară.

Atunci când este necesară operația, pacientele beneficiază de proceduri avansate de chirurgia sânului la Spitalul Clinic SANADOR, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din sistemul medical privat. Când este posibil, tratamentul chirurgical este realizat prin tehnici minim invazive, care permit păstrarea sânului. În timpul intervenției și postoperator, pacientele primesc îngrijiri avansate, asigurate de Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR, care este acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Când este indicat tratament oncologic, în completarea celui chirurgical, Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția femeilor cu cancer mamar toate procedurile necesare, în funcție de protocolul terapeutic stabilit – chimioterapie, radioterapie, hormonoterapie, imunoterapie sau terapie țintită.

Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR poate realiza testare BRCA din țesutul tumoral, pentru identificarea mutațiilor somatice ale genelor BRCA și identificarea celui mai eficient tratament al cancerului de sân.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.