Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proces împotriva Ikea Franța: Compania este acuzată că își spionează angajații

IKEA

Ikea Franţa se află pe banca acuzaţilor sub suspiciunea că îşi spionează angajaţii. Procesul împotriva filialei franceze a gigantului suedez producător de mobilă a început luni la Versailles, lângă Paris, şi este programat să dureze până pe 2 aprilie, informează DPA.

Jurnalul francez de investigaţie Canard Enchaine a scris despre spionajul sistematic în 2012, ceea ce a declanşat procesul. Potrivit reportajului, departamentul de securitate al filialei franceze Ikea a angajat o companie privată de securitate în 2003 pentru a furniza companiei date parţial confidenţiale despre angajaţi şi candidaţi - cum ar fi informaţii despre eventuale caziere judiciare sau extrase de cont.

Informaţii similare ar fi fost solicitate şi despre clienţii care au avut litigii juridice cu Ikea.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

Compania suedeză se distanţase de presupusele practici din Franţa. Filiala franceză a declarat la câteva săptămâni după ce acuzaţiile au ieşit la iveală că o anchetă internă a constatat că măsurile "nu respectă etica şi valorile companiei". Ar urma reforme interne.

Se spune că sistemul de spionaj ar fi existat în toată ţara, a informat agenţia de ştiri AFP, citând Parchetul din Versailles.

Potrivit AFP, se crede că firma externă de securitate a primit între 30.000 şi 600.000 de euro (36.000-715.000 dolari) pe an de la Ikea Franţa.

După ce afirmaţiile au ieşit la suprafaţă, sindicatul Force Ouvriere (FO) a depus acuzaţii împotriva unor persoane necunoscute în 2012 pentru utilizarea ilegală a datelor despre angajaţi. Pe lângă Ikea Franţa, mai multe persoane se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii, dar numai pentru perioada 2009 şi 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.