Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesiune de Rusalii la Cluj: Peste 2000 de credincioşi au marcat sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt (VIDEO)

procesiune cluj

Peste 2.000 de credincioși ortodocși au participat, duminică, la o procesiune de Rusalii prin centrul municipiului Cluj-Napoca în cadrul căreia s-au rugat pentru roadele câmpului, transmite MEDIAFAX.

Credincioșii au asistat, duminică, începând cu ora 17.00 la Vecernia plecării genunchilor oficiată în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

Acesta a arătat, în cuvântul de învățătură, că slujba de Vecernie și procesiunea de Rusalii au un caracter mărturisitor.

„Slujba are un caracter mărturisitor, îl mărturisim pe Iisus Hristos, dar pe lângă acest rol are și unul pragmatic. Din vechea tradiție transilvană s-a obișnuit ca, în ziua de Rusalii, să se facă rugăciune pentru câmp, pentru mediul înconjurător, pentru tot universul. Deci acest lucru îl facem și noi”, a spus înaltul ierarh ortodox.

La rândul lor, reprezentanții Mitropoliei Clujului au explicat că procesiunea continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul înconjurător, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

La finalul slujbei, cei prezenți au pornit într-o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca, având în frunte toţi preoţii clujeni şi credincioşii de la cele 48 de parohii din municipiu, dar și din parohiile învecinate Clujului.

Procesiunea a avut în frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, după care soborul de preoți în rândul cărora s-a aflat și Mitropolitul Andrei Andreicuț.

Procesiunea a avut loc pe traseul Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, după care întregul alai a revenit în faţa Catedralei din Piața Avram Iancu unde a fost oficiată slujba sfinţirii mici a apei şi au fost rostite rugăciuni pentru natură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.