Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul celor trei polonezi acuzaţi că au incendiat anul trecut un centru cultural ungar din Ucraina a început la Cracovia

ISU Cluj Twitter
Incendiu Pata Rât Cluj

Procesul celor trei polonezi acuzaţi că au incendiat anul trecut un centru cultural ungar din Ucraina a început luni la Cracovia, potrivit tribunalului regional din fosta capitală poloneză, relatează AFP preluată de Agerpres.

Incendiul, care a distrus parţial clădirea centrului cultural din Ujhorod, în Transcarpatia, s-a produs în februarie anul trecut, în contextul tensiunilor dintre autorităţile ucrainene şi minoritatea maghiară din această regiune din vestul Ucrainei, şi între Kiev şi Budapesta.

Însă, s-a dovedit curând că vinovaţii erau tineri polonezi de extremă-dreapta. Ei au fost arestaţi de serviciul polonez de securitate internă.

Potrivit presei poloneze, unul dintre ei, Michal P., a susţinut că acţiunea a fost finanţată de Manuel Ochsenreiter, coordonator al revistei de extremă-dreapta Zuerst şi colaborator al deputatului german din partidul de extremă-dreapta AfD, Markus Frohnmaier. El a dorit ca atacul să fie atribuit naţionaliştilor ucraineni, a mai spus Michal P.

Întrebaţi de mass-media din ţara lor, cei doi germani au respins aceste acuzaţii. Markus Frohmaier a declarat pentru cotidianul Tagesspiegel că Ochsenreiter "neagă orice implicare" în acest caz.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a tribunalului din Cracovia, Daria Pichorz, următoarele audieri în cadrul procesului au fost programate pentru 4 şi 11 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.