Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de agresiune sexuală intentat împotriva prinţului Andrew a fost închis oficial, după plata unor despăgubiri

mirror.co.uk
printul andrew

Procesul de agresiune sexuală intentat la New York împotriva prinţului Andrew de americanca Virginia Giuffre a fost închis în mod oficial după plata unei sume prevăzute într-un acord financiar la care au ajuns cele două părţi, potrivit unor documente judiciare publicate marţi, informează AFP.

În februarie, părţile au ajuns la un acord amiabil în privinţa unei sume ce nu a fost precizată, scutindu-l astfel pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a de umilinţa publică a unui proces, potrivit Agerpres.

Cele două părţi au depus la Tribunalul Federal din New York o clauză de clasare a cauzei, semnată marţi de judecătorul Lewis Kaplan.

În acordul de luna trecută se stipula că părţile vor depune o astfel de clauză "la primirea sumei de către Virginia Giuffre", ceea ce sugerează că plata a fost efectuată.

Virginia Giuffre, în vârstă de 38 de ani, a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu prinţul Andrew la vârsta de 17 ani, când era minoră potrivit legislaţiei americane, după ce l-a cunoscut pe prinţul britanic prin intermediul finanţatorului american Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în 2019 în celula sa dintr-o închisoare din New York în timp ce îşi aştepta propriul proces pentru infracţiuni sexuale.

Prinţul Andrew, ajuns între timp la vârstă de 61 de ani, nu a fost acuzat penal şi a negat acuzaţiile.

Daily Telegraph a relatat că acesta urma să îi plătească 10 milioane de lire sterline (13,1 milioane de dolari) Virginiei Giuffre şi alte 2 milioane de lire sterline unei organizaţii caritabile care ajută victimele abuzurilor sexuale.

În ianuarie, prinţului britanic i-au fost retrase titlurile militare onorifice şi funcţiile pe care le deţinea în diverse organizaţii caritabile.

El s-a retras din viaţa publică regală în 2019, după un interviu acordat postului BBC în care a încercat să se disculpe de acuzaţiile formulate de Virginia Giuffre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.