Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul disciplinar în cazul fostului șef DNA Ploiești a fost suspendat de Secția pentru Procurori. Cum motiveaza decizia

Inquam Photos / George Calin
lucian onea parchetul general

Cercetarea disciplinară a fostului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost suspendată până la soluționarea dosarului aflat pe rolul Parchetului General, în care acesta este cercetat, potrivit unor surse judiciare. Vizați de cercetarea Secției pentru Procurori în materie disciplinară sunt și procurorii Alfred Savu și Mircea Negulescu, pe numele lor fiind depuse la parchet mai multe plângeri. Având în vedere că obiectul cercetării disciplinare este cel vizat în plângerile penale existente la Parchetul General, Secția pentru Procurori a suspendat verificările până la soluționarea acestora, au mentionat sursele citate.

Verificările se referă la probatoriul dintr-o cauză penală, care cuprindea "printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării, deşi cunoştea că acestea au fost depuse, conform unei înţelegeri prealabile, de o altă persoană", arătau inspectorii judiciari.

În cazul lui Mircea Negulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi al lui Alfred Virgiliu Savu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Inspecția Judiciară susținea că, "prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi şi a conţinutului probatoriului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.