Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul lui Harvey Weinstein! În fața juraților a fost descris ca un prădător sexual în serie

Harvey Weinstein

Procesul lui Harvey Weinstein, care a început pe 6 ianuarie, la New York, a continuat, miercuri, cu pledoaria de deschidere a procurorilor, care l-au descris în fața juraților pe producătorul de film drept un prădător sexual în serie, potrivit The Hollywood Reporter, scrie Mediafax.ro.

Weinstein este un violator și prădător sexual "experimentat", care își alegea drept victime tinere actrițe vulnerabile, au spus procurorii, acuzații respinse de avocații acestuia, care au promis să prezinte "incoerențele" din declarațiile reclamantelor.

Fostul magnat de la Hollywood a fost descris de procuroarea Meghan Hast drept o brută de 135 de kilograme, care a violat, umilit și traumatizat numeroase femei, timp de mai mulți ani.

"Va apărea foarte clar în timpul procesului faptul că acuzatul își alegea drept ținte (femei, n.r.) naive și fără apărare", a spus aceasta.

"Ele nu știau că el minte pentru a le atrage. Credeau că vor avea o carieră. El era ca bătrâna din căsuța de turtă dulce care atrăgea copiii la ea", a mai spus procuroarea. Hast a descris în detaliu, câteodată în mod foarte crud, agresiunile suferite de principalele trei femei chemate să depună mărturie împotriva lui Weinstein, cea mai celebră dintre acestea fiind actrița Annabella Sciorra, star al seriei "Clanul Soprano". Aceasta l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a violat-o în locuința ei, în 1993, după ce a făcut-o să fie dependentă de valium.

Al doilea martor este Mimi Haleyi, care i-a fost asistentă de producție lui Weinstein și care ar fi fost agresată de acesta în 2006. A treia femeie este actrița Jessica Mann, care a jucat în comedia "Cavemen" (2013) și care spune că a fost agresată sexual de producător în 2013.

Acuzațiile făcute de Mimi Haleyi și Jessica Mann sunt motivul pentru care este judecat Weinstein. Mărturia Annabellei Sciorra este considerată de procuratură relevantă în crearea portretului de prădător sexual în serie făcut lui Weinstein. Producătorul nu poate fi condamnat pentru agresarea lui Sciorra pentru că fapta a fost prescrisă.

Citește și: Anchetă la Parchetul General pentru felul în care mii de ruși și ucraineni devin cetățeni români fără să fie verificați

De cealaltă parte, avocații apărării spun că sunt în posesia a sute de mesaje electronice care arată că Jessica Mann și Weinstein au avut "o relație de dragoste". Într-un e-mail trimis în 2017, Mann i-ar fi scris că "încă îl mai iubește".

Despre Annabella Sciorra au spus că, inițial, aceasta nu a menționat că a fost violată, schimbându-și declarațiile ulterior.

Aceștia au mai făcut publice numele altor trei martore care vor vorbi în instanță, actrițele Dawn Dunning, Tarale Wulff și Lauren Young, adăugând că declarațiile acestora prezintă "incoerențe".

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenți producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cele cinci capete de acuzare printre care se numără violul și comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Peste 80 de femei, printre care actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzațiile, spunând că relațiile au fost consensuale.

Harvey Weinstein este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din Los Angeles și Londra. La New York a fost pus sub acuzare pentru prima dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.