Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul lui Harvey Weinstein se apropie de final - Producătorul nu va depune mărturie în procesul în care este acuzat de agresiuni sexuale

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a confirmat marţi că nu va depune mărturie în procesul în care este acuzat de agresiuni sexuale, punând astfel capăt depoziţiilor şi deschizând calea pledoariilor finale şi deliberărilor juriului, care se anunţă complicate, informează AFP, potrivit news.ro.

Şase femei au depus mărturie din 22 ianuarie, afirmând că fostul magnat de la Hollywood, în vârstă de 67 de ani, devenit paria pentru opinia publică.

Dacă Weinstein a fost acuzat de hărţuire sau agresiune sexuală de mai mult de 80 de femei, între care actriţele Ashley Judd, Angelina Jolie sau Léa Seydoux, el nu este judecat decât pentru două agresiuni pe care le-ar fi comis la New York: un presupus viol asupra unei actriţe în devenire, Jessica Mann, în 2013, şi un sex oral forţat cu o fostă asistentă de producţie, Mimi Haleyi, în 2006.

Dar în aceste două cazuri, noţiunea-cheie a consimţământului se dovedeşte mai vagă decât în mare parte dintre procesele pentru agresiuni sexuale, potrivit experţilor în drept întrebaţi de AFP.

Cele două femei au recunoscut de fapt în faţa juraţilor că au avut cu Weinstein cel puţin un raport sexual consimţit după presupusa agresiune.

Jessica Mann, în special - ale cărei acuzaţii îi pot aduce lui Weinstein condamnarea - a recunoscut că a avut o relaţie intimă de mai mulţi ani cu Weinstein după presupusul viol.

În timpul contra-interogatoriului apărării, ea a recunoscut că a avut o relaţie "degradantă" şi "complicată" cu producătorul.

Avocaţii apărării au citat şapte martori, între care o prietenă a lui Mann, Talita Maia, care a afirmat luni că presupusa victimă îl considera pe Weinstein drept "sufletul ei spiritual" şi că ea nu i-a spus niciodată că producătorul a agresat-o.

Chiar dacă un medic psihiatru citat de acuzare, Barbara Ziv, a depus mărturie că victimele agresiunilor sexuale păstrează adesea relaţii cu agresorul lor, în aceste condiţii cei 12 juraţi vor avea dificultăţi în a stabili dacă Weinstein este vinovat "mai presus de orice îndoială rezonabilă".

Apărarea susţine că toate raporturile sexuale ale lui Weinstein au fost consimţite. Avocata Donna Rotunno, care trebuie să-şi susţină pledoaria finală joi, a lăsat să se înţeleagă că femeile erau cele care îl manipulau pe producător, trimiţându-i mesaje iubitoare sau complimente pentru a câştiga favoruri din partea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.