Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul lui Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, este 'rezultatul unei conspiraţii', a declarat apărarea fostului mare fotbalist francez

www.stadium.my
Michel Platini

Procesul care a început miercuri în Elveţia împotriva lui Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, este "rezultatul unei conspiraţii" menite să-l împiedice pe acesta să devină preşedinte al FIFA, a declarat apărarea fostului mare fotbalist francez, scrie DPA, citat de Agerpres.

Michel Platini, în vârstă de 66 de ani, şi elveţianul Sepp Blatter, 86 de ani, fost preşedinte al FIFA, vor compărea în faţa instanţei pentru acuzaţia de escrocherie, în afacerea plăţii suspecte care a curmat în 2015 traiectoria celor doi la comanda fotbalului mondial.

Până pe 22 iunie, Tribunalul penal federal din Bellinzona îi va audia pe cei doi foşti conducători pentru "gestiune neloială", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri" în acelaşi dosar, urmând să prezinte verdictul pe 8 iulie.

Avocatul lui Platini, Dominic Nellen, a declarat pentru DPA că poate "arăta în detaliu că procedurile împotriva domnului Platini au fost motivate politic, cu scopul de a-l împiedica să devină preşedintele FIFA".

"Suntem încrezători că procedura va duce la un rezultat pozitiv, care va demonstra sinceritatea deplină a domnului Michel Platini în această problemă. Scopul acestei poveşti a fost să-l elimine din cursa pentru funcţia de preşedinte al FIFA", a spus Nellen.

Cei doi aliaţi deveniţi rivali, în măsura în care Platini urma să-i succeadă lui Blatter, sunt acuzaţi că au obţinut ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de 2 milioane franci elveţieni "în favoarea lui Platini", conform rechizitoriului parchetului.

Cei doi, vizaţi şi în alte dosare, riscă cinci ani de închisoare sau amendă.

Platini şi Blatter vor trebui să dea explicaţii în dosarul care a dus la excluderea lor din fotbal, într-un moment în care Michel Platini, pe atunci preşedinte al UEFA şi un mare nume în fotbalul mondial datorită gloriei sale sportive, părea favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al FIFA după scandalurile care au dus la demisia lui Blatter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.