Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul medicului Mark Schmidt, ce i-a ajutat pe sportivi cu transfuzii de sânge, va dura până în iunie

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Cel mai mare proces de dopaj din Germania, al medicului Mark Schmidt, va dura până în iunie anul viitor, deşi iniţial se dorea ca acesta să se încheie la finele lui decembrie 2020, a anunţat instanţa care anchetează cazul, scrie dpa, potrivit Agerpres.

Procesul medicului şi al altor patru presupuşi complici a cunoscut deja întârzieri din cauza situaţiei generată de pandemia de coronavirus.

La finele lui septembrie, Mark Schmidt, principalul acuzat din procesul care se desfăşoară la Munchen, a recunoscut că i-a ajutat pe sportivi cu transfuzii de sânge încă din 2012, dar fără a profita de pe urma dopajului sangvin. Atunci, medicul german din Erfurt a făcut o mărturisire amplă despre modul în care a ajutat cel puţin 23 de sportivi din opt ţări să-şi îmbunătăţească performanţele în anii trecuţi.

''Nu am făcut profit de pe urma dopajului. Pentru mine a fost întotdeauna important să nu afectez sănătatea sportivilor'', a declarat Mark Schmidt, în mesajul citit de avocaţii săi în instanţă.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Procurorii din Munchen l-au acuzat că a ajutat la doparea a 150 de sportivi pe capul reţelei de dopaj, care a fost demascată în ianuarie 2019 de un documentar al televiziunii germane ARD şi de mărturisirea schiorului Johannes Durr.

Operaţiunea Aderlass lansată pe 27 februarie a cuprins razii în camerele sportivilor de la Seefeld, gazda Campionatelor Mondiale de schi nordic, unde au fost surprinşi câţiva sportivi în flagrant delict, şi la Erfurt, unde a fost arestat Mark Schmidt. De transfuziile de sânge au beneficiat schiori şi ciclişti.

Conform procurorilor, medicul german a furnizat sânge pentru dopaj şi unor sportivi prezenţi la JO 2018 de la PyeongChang.

Alte patru persoane sunt acuzate în acest proces, pentru că l-au ajutat pe medic să obţină provizii de sânge.

Dacă este găsit vinovat, Schmidt riscă o pedeapsă între un an şi zece ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.