Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura din Madrid vrea doi ani de închisoare pentru actriţa Lucia Bosé care a vândut un Picasso ce nu îi aparţinea

ciocanel judecator

Procuratura din Madrid cere doi ani de închisoare pentru actriţa italiană Lucia Bosé care a scos la licitaţie un desen de Pablo Picasso ce aparţinea uneia dintre angajatele ei, fără a da moştenitoarelor banii obţinuţi, scrie AFP. Celebra artistă, mama cântăreţului spaniol Miguel Bosé, este suspectată că a comis „delictul de însuşire nejustificată după ce a vândut la o licitaţie un desen de Picasso pentru 198.607 euro care, în realitate, aparţinea unei vechi angajate care a decedat”, se arată în comunicatul transmis de procuratură.

Potrivit acuzaţiilor, desenul „La Chumbera” se afla între lucrurile pe care angajata Remedios T.M. le păstra la domiciliul din Madrid al actriţei, unde a trăit timp de 50 de ani, până ce a murit, în 1999. Lucrarea, care poartă pe verso o dedicaţie a pictorului „pentru Reme” este datată 12.02.1963 şi o arată pe angajată drept o femeie cu mai multe picioare, ţinând doi peşti.

Desenul a fost inclus într-un ansamblu de 40 de lucrări plastice şi de ceramică pe care Picasso le-a dăruit Luciei Bosé şi soţului ei din acea perioadă, toreadorul Luis Miguel Dominguín, iar actriţa le-a scos la licitaţie pe 25 iunie 2008 pentru a obţine fonduri pentru un muzeu al său din Turégano, la 130 de kilometri nord de Madrid. „Pablo Picasso a fost un foarte bun prieten de-ai mei şi de-ai familiei mele şi această colecţie reprezintă multe momente fericite pe care le-am petrecut împreună”, a explicat la acel moment actriţa, acum în vârstă de 86 de ani.

Pentru desenul lui Remedios, Bosé a obţinut 198.067 de euro şi nu i-a dat moştenitoarelor angajatei sale, susţine procuratura. Astfel, a fost solicitat faptul că cele două nepoate ale lui Remedios să primească o indemnizaţie care să acopere acea valoare. Urmează să fie stabillită data la care va începe procesul, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.