Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura din Ucraina a pus sechestru pe proprietățile a 6 senatori ruși

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

Procuratura Generală a Ucrainei susține că a fost pus sechestru pe proprietăţile a șase membri ai Consiliului Federației Ruse (camera superioară a Parlamentului rus), scrie Tass, potrivit Rador.

"Proprietăţile a șase senatori ai Consiliului Federației Ruse (drepturi corporative, terenuri, proprietăți imobiliare, bunuri mobile etc.) au fost puse sub sechestru" - se afirmă în răspunsul Procuraturii Generale la o solicitare a deputatului Radei Supreme, Iaroslav Jelezniak, postat, miercuri, pe canalul Telegram al acestuia. Numele senatorilor nu sunt menţionate.

În luna martie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat legea "privind principiile fundamentale pentru sechestrarea forțată în Ucraina a obiectelor drepturilor de proprietate ale Federației Ruse și ale rezidenților săi". La 1 aprilie, Rada Supremă a adus o serie de amendamente la aceasta, incluzând pe lista persoanelor ale căror proprietăţi sunt naționalizate în Ucraina, nu numai cetățeni ai Federației Ruse, ci și pe toți cei care trăiesc sau desfășoară activități principale acolo.

La începutul lunii august, Zelenski a declarat că în Ucraina au fost confiscate active rusești în valoare de aproximativ 765 de milioane de dolari și că "această activitate continuă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.