Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura italiană cere arestarea şi extrădarea brazilianului Robinho: el a fost condamnat pentru viol

justitie informatizare digitizare

Parchetul din Milano (nordul Italiei) a cerut marţi arestarea şi extrădarea fostului fotbalist brazilian Robson de Souza "Robinho" pentru violarea unei tinere de 23 de ani, împreună cu un prieten şi alţi indivizi, într-un club de noapte din Milano, în 2013, o infracţiune pentru care a fost condamnat la nouă ani de închisoare de către Curtea Supremă italiană, informează EFE, informează Agerpres.

Procurorii au înaintat cererea care îi vizează pe Robinho şi pe prietenul său Riccardo Falco către Ministerul Justiţiei din Italia, care trebuie să trimită acum notificările autorităţilor braziliene, deşi pare clar că cei doi nu vor fi extrădaţi, întrucât Constituţia braziliană nu permite extrădarea cetăţenilor săi, conform presei locale.

Odată cu emiterea unui mandat internaţional de arestare, fostul jucător al echipelor Real Madrid şi Manchester City ar putea fi arestat dacă părăseşte Brazilia şi se află în orice altă ţară care are un acord de extrădare cu Italia.

Pe 19 ianuarie, Curtea Supremă a Italiei a confirmat condamnarea, după ce a respins recursul formulat de avocaţii lui Robinho, care l-au apărat susţinând că fata a întreţinut relaţii sexuale voluntare cu brazilianul.

Totuşi, în adoptarea sentinţei finale s-a ţinut cont de câteva convorbiri telefonice interceptate, în care Robinho a spus, între altele: "Îmi vine să râd, pentru că nu mă interesează. Femeia era beată şi nici nu ştie ce s-a întâmplat", potrivit aceloraşi surse.

Condamnarea fusese confirmată anterior, în 2020, de Curtea de Apel din Milano, care a considerat că jucătorul a "umilit în mod brutal" victima şi a deturnat în mod voluntar anchetele.

Robinho a jucat pentru AC Milan în 2013 şi a participat împreună cu un prieten la violarea unei fete de 23 de ani, care îşi sărbătorea ziua de naştere într-un cunoscut club de noapte milanez. Ceilalţi agresori nu au putut fi identificaţi sau localizaţi.

În 2009, în timp ce evolua în Premier League, a ieşit la iveală informaţia că Robinho era investigat de poliţie pentru un presupus viol într-un club de noapte din Leeds, deşi ulterior a fost eliberat pe cauţiune după un interogatoriu. Fotbalistul a negat acele acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.