Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuratura portugheză a deschis o anchetă care vizează comisioanele plătite pe transferul lui Eder Militao de la FC Porto la Real Madrid

Real Madrid stadion

Procuratura portugheză a deschis o anchetă care vizează comisioanele plătite cu ocazia transferului internaţionalului brazilian Eder Militao de la FC Porto la Real Madrid, în 2019, informează EFE, citat de agerpres.

Real Madrid a plătit la momentul respectiv 50 milioane euro pentru a-şi asigura serviciile lui Militao, iar comisioanele achitate cu această ocazie s-au ridicat la 9,72 milioane euro.

Potrivit publicaţiei portugheze Publico, în această anchetă sunt vizaţi doi agenţi: Bruno Macedo, unul dintre cei patru portughezi arestaţi în cadrul operaţiunii "Cartonaşul Roşu", care a provocat demisia preşedintelui clubului Benfica Lisabona, iar cel de-al doilea este brazilianul Giuliano Bertolucci.

În august 2018, FC Porto a cumpărat de la FC Sao Paulo 90% din drepturile lui Militao pentru 8,5 milioane euro, iar în martie 2019 Real Madrid a achiziţionat 100% din drepturile fotbalistului brazilian, pentru 50 milioane euro, FC Porto realizând astfel un beneficiu de 38,16 milioane euro.

Însă, 21% din suma încasată de FC Porto a revenit celor doi intermediari, conform sursei citate. În plus, procurorii au suspiciuni şi în privinţa primei operaţiuni de cumpărare a lui Militao de către "dragoni".

Această anchetă a fost urmarea unui denunţ anonim care a dezvăluit că o parte din comisioanele acestei operaţiuni au fost folosite pentru a compensa fotbalişti şi arbitri, conform Publico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.