Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurori români, în vizită la CEDO, în plin scandal al transpunerii directivei privind prezumția de nevinovăție

grup procurori

În perioada 4-5 iulie 2018, o delegație de 17 procurori români au efectuat o vizită de lucru la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (C.E.D.O.) de la Strasbourg, organizată în cadrul proiectului ”Protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale în faza de urmărire penală”, ce a fost lansat anul trecut de Ministerul Public.

Vezi și: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cadrul vizitei la Strasbourg, procurorii au avut o întâlnire cu judecătorul Guido Raimondi, președintele instanței europene. De asemenea, pe parcursul vizitei, mai mulți judecători ai C.E.D.O. au susținut în fața delegației din România alocuțiuni având ca temă, printre altele, obligațiile statului ce decurg din aplicarea art. 3 al Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale, executarea deciziilor instanței de la Strasbourg și Protocolul nr. 16 al Convenției.

De asemenea, potrivit comunicatului citat, un accent deosebit a fost acordat prezentării jurisprudenței C.E.D.O. pe categorii tematice, cum ar fi dreptul la o apărare efectivă sau dreptul la o anchetă efectivă. Vizita de lucru s-a încheiat prin susținerea unei alocuțiuni cu titlul ”România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, susținută de Iulia Motoc, judecător ce reprezintă România în cadrul C.E.D.O.

„Reamintim că în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018 au fost organizate mai multe stagii de pregătire profesională a procurorilor în domeniul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în cadrul proiectului ”Protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale în faza de urmărire penală”, asigurarea respectării drepturilor omului, în concordanţă cu practica C.E.D.O., constituind unul dintre obiectivele strategice instituționale ale Ministerului Public”, mai precizează comunicatul Ministerului Public.

Vezi și: Medicii distrug un MIT: De ce NU trebuie să renunţăm la pâine nici în curele de slăbire .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.