Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii americani analizează o eventuală punere sub acuzare a fostului director FBI Andrew McCabe

FBI

Procurorii americani analizează o eventuală punere sub acuzare a fostului director FBI Andrew McCabe pentru că ar fi minţit autorităţile federale, au relatat media americane citate vineri de dpa, scrie agerpres.ro

Inspectorul general din Ministerul Justiţiei a întocmit un referat care recomandă inculparea lui McCabe, potrivit New York Times. 

Devenit director interimar al poliţiei federale americane după destituirea de către Trump a titularului postului, James Comey, în mai 2017, Andrew McCabe a fost demis la rândul său de către Jeff Sessions, ministrul justiţiei, la 16 martie, cu mai puţin de 48 de ore înainte de a ieşi la pensie. Ministrul justiţiei a invocat pentru a-i justifica destituirea faptul că ar fi avut un "comportament neadecvat", scoţând în evidenţă mai ales dezvăluiri neautorizate în media. Vestea demiterii a fost în schimb întâmpinată călduros de preşedintele Donald Trump, care a salutat plecarea sa forţată ca fiind "o zi mare pentru democraţie". 

Andrew McCabe - care demisionase în ianuarie din postul de director adjunct al FBI, rămânând simplu angajat al agenţiei - s-a declarat victimă a "războiului" purtat de administraţia Trump împotriva FBI şi a procurorului special responsabil cu ancheta privind ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016. 

McCabe a fost mâna dreaptă a lui Comey, care a indicat joi într-un interviu acordat CNN că "ar putea" să depună mărturie într-un viitor proces împotriva acestuia. "Nu este acceptabil ca reprezentanţii FBI şi ai Departamentului Justiţiei să dea dovadă de lipsă de sinceritate", a subliniat Comey, care îşi promovează noul volum de memorii "A Higher Loialty". 

Trump nu a întârziat să salute pe Twitter aparentul conflict dintre McCabe şi Comey, remarcând că "James Comey l-a înjunghiat pe la spate pe McCabe" şi că "referatul inspectorului general cu privire la McCabe este un dezastru pentru amândoi" - a relatat EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.