Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii anchetează moartea bucătarului Adrian Pop, în urma unei petreceri la care au participat şi polițiști

observatornews.ro
adrian pop

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj fac o anchetă după ce bucătarul Adrian Pop a murit după mai multe zile petrecute în spital, unde a ajuns după o petrecere desfăşurată într-un local, la care au participat şi doi poliţişti, aflaţi în timpul liber. Bărbatul suferise leziuni cranio-cerebrale, iar anchetatorii au audiat zece martori şi analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi Poliţia Judeţeană Cluj au transmis, joi, un comunicat de presă comun în legătură cu dosarul privind moartea suspectă a lui Adrian Vasile Pop, scrie news.ro.

Citește și: Dr. Virgil Păunescu, cel care a descoperit un vaccin anti-Covid, face un ultim apel către Guvern: ‘Măcar acum, în al 12-lea ceas’

"În cauza ce are ca obiect circumstanţele în care numitul Pop Adrian Vasile a suferit leziuni traumatice în noaptea de 07 martie a.c.,ora 3:00, în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, privind posibila implicare a unor agenţi de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la iniţiativa reprezentaţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializaţi în cauze de violenţă sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet", se arată în document.

Conform sursei citate, până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat şi au fost constatate, ridicate şi conservate urme de la locul faptei şi de pe hainele şi corpul unor persoane.

Citește și: Tudor Ciohodaru face scut în jurul Flaviei Groșan: Nu aș exclude niciodată o soluție terapeutică

Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror şi lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Citește și: EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

"Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la iniţiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori. Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoştinţă faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul de data de 06-07 martie a.c. a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Aceste persoane se aflau înafara orelor de program, nu exercitau activităţi specifice funcţiei şi nu purtau însemnele specifice autorităţii publice", se precizează în comunicat.

Anterior, Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat că, în 7 martie, în jurul orei 02.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertăţii, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconştienţă.

Citește și: Ieșire a consilierului lui Mugur Isărescu: Revolut Bank nu are autorizație BNR! E suficientă cea de la Banca Centrală Europeană

Poliţiştii ajunşi acolo au găsit un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la o unitate de specialitate.

"În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a informaţiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanţi părăsind încăperea. În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei", a arătat Poliţia Cluj.

Citește și: Poliția Locală iese de sub comanda Poliției Române! Localii, la picioarele IGPR doar în localitățile carantinate!

Iniţila, cercetările au fost făcute în cadrul unui dosar penal întocmit pentru vătămare corporală, sub coordonarea procurorului de caz, fiind ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe clădire.

În urma leziunilor survenite, bărbatul de 51 de ani a murit, în 17 martie, astfel că ancheta se face pentru ucidere din culpă.

Citește și: ‘Sifonul’ DNA, către Ioana Băsescu: ‘Pentru campania electorală, ştii bine, a lui taică-tu’

"Cu privire la desfăşurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicţiile impuse în perioada stării de alerta, la care ar fi participat doi poliţişti clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări", a precizat Poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.