Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii au început o anchetă penală în cazul accidentului mortal de muncă de la cariera din Fundu Moldovei

justitie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a anunţat începerea urmăririi penale în cazul accidentului de muncă de la cariera din Fundu Moldovei, în care o persoană a decedat şi o alta rănită a ajuns la spital, informează Agerpres.

Citește și: Studiu șocant: S-a descoperit că există riscul mai mare de a lua COVID-19 acasă, decât de la străini

Într-un comunicat de presă al Parchetului se arată că, vineri, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 7,00, la cariera de exploatare a pietrei din localitatea Fundu Moldovei a avut loc o surpare a peretelui unui versant, iar din cauza avalanşei create au fost acoperite cu pământ şi piatră două utilaje de tip buldo-excavator, ce desfăşurau activităţi miniere în zonă, unul dintre deservenţii acestora fiind scos imediat din utilaj, iar celălalt rămânând încarcerat.

În cauză a fost începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

O persoană a decedat şi o alta rănită a fost rănită, după ce peretele unei cariere de piatră din Fundu Moldovei s-a prăbuşit.

Pompierii militari au intervenit pentru salvarea celor doi muncitori, după ce un perete de la cariera din zona Pârâul Cailor s-a prăbuşit peste utilajele pe care aceştia operau acolo.

Unul dintre muncitori a fost scos de către persoanele aflate la faţa locului conştient şi cooperant, dar cel de-al doilea a rămas sub dărâmături.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare, un modul multirisc (autospecială pentru complex de intervenţii multirisc), o ambulanţă SMURD şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Echipele de salvare au creat accesul spre bărbatul prins sub dărâmături, acesta fiind găsit în stare de inconştienţă, ulterior medicii constatând decesul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.