Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii au început urmărirea penală în cazul minorului decedat pe stadionul Dunărea 2

dosare
Potrivit sursei citate, joi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru inculpaţii F.S.G. (persoană juridică), M.F., M.C.O. şi G.T.V. (persoane fizice), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul copilului de 10 ani decedat la 24 aprilie 2021 pe stadionul Dunărea 2, după ce a fost strivit de o placă de beton.

"Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că persoana juridică F.S.G. nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea unei activităţi, respectiv turneul de fotbal 'Cupa Iepuraşului', punând, în perioada 23.04.2021 - 24.04.2021 la dispoziţia A.C.S.S. Galaţi, în baza unui protocol încheiat anterior, în vederea folosirii cu titlu gratuit, stadionul Dunărea 2, proprietatea municipiului Galaţi, pe care îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă. Din cauza acestui fapt s-a creat un spaţiu într-o porţiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24.04.2021 un minor, care a participat la competiţia sportivă menţionată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-şi satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porţiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mişcare şi l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul", precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

De asemenea, M.F., în calitate de preşedinte al F.S.G., nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea unei activităţi, respectiv turneul de fotbal "Cupa Iepuraşului", punând la dispoziţia A.C.S.S. Galaţi pentru organizarea turneului, în baza unui protocol încheiat anterior, stadionul pe care fundaţia îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-au creat premisele producerii decesului minorului.

Pe de altă parte, M.C.O., în calitate de antrenor al echipei de fotbal J.B., nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea unei profesii/activităţi, respectiv la data de 24 aprilie 2021, cu ocazia participării la turneul de fotbal desfăşurat pe stadionul Dunărea 2, în pauza dintre meciuri nu a supravegheat jucătorii minori ai echipei pe care o antrena, fiind create premisele producerii decesului minorului de 10 ani.

Inculpatul G.T.V., în calitate de reprezentant de fapt al A.C.S.S. Galaţi, este suspectat că nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea turneului pe care l-a organizat.

Procurorii anunţă că cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.