Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii austrieci anchetează intervenţia poliţiei la o manifestaţie privind schimbările climatice

Twitter
Viena Austria proteste

Procurori austrieci au declarat miercuri că investighează intervenţia poliţiei asupra unor militanţi care participau la o manifestaţie împotriva schimbărilor climatice în care un manifestant a fost pus sub o camionetă a poliţiei, relatează AGERPRES.

Un videoclip despre situaţia potenţial mortală postat pe social-media "arată într-adevăr o situaţie periculoasă", a admis poliţia din Viena într-un mesaj postat pe Twitter, după ce iniţial a acuzat mass-media de relatări subiective şi nefondate.

Acest lucru şi alte câteva presupuse cazuri de brutalitate ale poliţiei au fost consemnate vinerea trecută, când mii de oameni au participat la Viena la o manifestaţie paşnică privind schimbările climatice.

Citește și: S-a dat ok-ul! O tranzacție importantă a fost aprobată pe piața farmaceutică

Spre finalul evenimentului, aproximativ 100 de protestatari au organizat o manifestaţie de tip sit-in pe un drum aglomerat în centrul oraşului. Poliţia i-a îndepărtat folosind forţa.

În înregistrări ale operaţiunii apar doi ofiţeri care pun la pământ un bărbat, acesta fiind cu capul sub o camionetă de poliţie. Când porneşte vehiculul, ofiţerii îl scot în ultima secundă pentru a nu-i fi strivit capul de roţile vehiculului.

Citește și: EXCLUSIV Dezastru pentru Florin Călinescu! Afacerea i s-a prăbușit

O altă înregistrare arată un poliţist lovind în mod repetat un bărbat care este imobilizat de alţi poliţişti, în timp ce colegi ai acestora se întorc astfel încât să nu fie martori la scenele de violenţă.

Cu toate acestea, un alt protestatar a declarat pentru agenţia de presă APA că un ofiţer de poliţie şi-a rupt mâna.

Citește și: S-a aflat! Când va afla Radu Mazăre unde își va ispăși pedeapsa

Autoritatea de urmărire penală din Viena a declarat că investighează patru ofiţeri suspectaţi de vătămări grave şi de periclitare a siguranţei fizice. Autorităţile din Viena se pregătesc pregătesc o demonstraţie împotriva violenţei poliţiei, ce va fi organizată joi în urma acestor incidente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.