Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii, cu ochii pe service-urile auto: Descinderi la Medgidia și Făgăraș, în două cazuri separate de evaziune

După ce, joi, procurorii şi poliţiştii braşoveni au descins la o adresă din municipiul Făgăraş, unde aveau date că funcţionează, încă din anul 2017, un service auto neautorizat, vineri, polițiștii constănțeni au efectuat o descindere la un service auto neautorizat din Medgidia.

În urma perchezițiilor de la Medgidia, oamenii legii  au descoperit și ridicat mai multe probe importante, inclusiv înscrisuri cu valoare probatorie, un telefon mobil și suma de 1.400 de euro. Acțiunea a fost desfășurată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Financiare, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Percheziții la un service auto din Medgidia: Mașină supusă sechestrului fiscal, vândută

 

Percheziția a avut loc ieri, 8 martie, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, suspectat de săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală. Conform investigațiilor, individul ar fi vândut un autoturism asupra căruia fusese instituită măsura sechestrului fiscal.

Pe lângă aceste acuzații, bărbatul este suspectat că ar fi obținut venituri prin desfășurarea clandestină a unor activități de intervenție mecanică și electrică auto, fără autorizare legală și fără a fi constituită o formă juridică ce să-i permită desfășurarea activităților comerciale. Aceste activități ilegale ar fi avut loc într-un spațiu de tip depozit, situat la parterul imobilului unde locuiește bărbatul, fără a fi declarate sau controlate în vreun fel.

La cererea polițiștilor, Garda de Mediu Constanța s-a deplasat la fața locului, deoarece activitatea suspectului presupunea utilizarea, manipularea și depozitarea de uleiuri speciale și baterii. Verificările desfășurate de Garda de Mediu sunt în curs de desfășurare.

Cercetările în acest caz continuă, iar prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Descinderi ale procurorilor la un service auto ilegal din Făgăraș, care nu a fiscalizat veniturile peste cinci ani

 

În ceea ce privește cazul de la Făgăraş, unde mascații au descins cu o zi înainte, procurorii aveau date că funcţionează, încă din anul 2017, un service auto neautorizat, care presta multiple servicii în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor fără a fiscaliza veniturile.

”În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2017-prezent, la o adresă din municipiul Făgăraş s-au derulat activităţi neautorizate de service auto (mecanică, tinichigerie, vopsitorie), veniturile obţinute nefiind fiscalizate. Investigaţiile vizează o persoană fizică, fără calitate specială”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Joi dimineaţă, procurorii împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale şi al Serviciului Criminalistic au făcut percheziţii la adresa la care funcţiona service-ul.

Ancheta în acest caz continuă, dosarul vizând infracţiunea de evaziune fiscală, în domeniul prestărilor de servicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.