Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii dau detalii de film în cazul bărbatului care și-a răpit iubita cu intenția de a-i da foc: Se cere arestarea pe 30 de zile

Ultima Ora breaking news

Bărbatul care și-a răpit iubita și a vrut să o ardă de vie, în Sectorul 3, a fost reținut. Procurorii dau detalii din cadrul referatului de reținere:

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Citește și: A răpit-o și a vrut să îi dea foc pe un câmp lângă Sectorul 3: O femeie din București a trăit clipe de coșmar (Video)

La data de 07.02.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală și au luat măsura reținerii față de un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

În dimineața zilei de 06.02.2023, începând cu ora 04:40, inculpatul a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată, introducând-o cu forța în portbagajul autoturismului aflat în proprietatea celei din urmă, apoi a condus autoturismul pe drumurile publice din sectorul 3 București, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și aflându-se sub influența cocainei, a ajuns pe un teren viran situat în mun. București, sector 3, unde a incendiat, cu ajutorul unei brichete, interiorul autoturismului menționat, în timp ce persoana vătămată era în continuare închisă în portbagaj, cu intenția de a o ucide.

Inculpatul a abandonat autoturismul și a fugit din zonă, fiind depistat la scurt timp, iar victima a fost eliberată din portbagaj de către polițiști, înainte ca flăcările să poată ajunge la ea.

Inculpatul urmează a fi prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sunt de evidențat contribuția operatorilor Serviciului de urgență 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și contribuția polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere București, care prin colaborarea lor și prin intervenția promptă au reușit să salveze viața victimei. Operatorii 112 au ținut legătura cu victima și au obținut datele de localizare a telefonului mobil, pe care le-au transmis polițiștilor Brigăzii Rutiere București, iar aceștia din urmă au reușit să găsească autoturismul și să scoată victima în ultimul moment din portbagajul inundat de fum, înainte că flăcările să poată ajunge la aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.