Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT a făcut zeci de descinderi: O rețea de trafic, protejată de un polițist, a fost destructurată

mascati perchezitii diicot

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 56 de percheziții în județele Hunedoara și Alba la persoane bănuite de trafic de țigări de contrabandă. De asemenea, un polițist a fost arestat pentru că ar fi oferit protecție traficanților. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și procurorii DIICOT Hunedoara au făcut 56 de percheziții domiciliare, în județele Hunedoara și Alba, la persoane bănuite constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2022, șase dintre persoanele bănuite ar fi constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre bănuiți, ar fi achiziționat țigări de contrabandă din Ucraina, pe care le-ar fi transportat, distribuit și vândut preponderent stradal, în mai multe localități din județele Hunedoara și Alba, prețurile pentru un pachet variind între 8 și 14 lei, în funcție de sortiment și cantitatea achiziționată.

Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că alți patru bănuiți, neafiliați grupului infracțional, ar fi vândut, în mod repetat, țigări de contrabandă, provenite din spațiul extracomunitar.

În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. În perioada 2018 – 6 noiembrie 2023, acesta ar fi primit, în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 și 2.000 de lei, în schimbul cărora ar fi oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigarete, furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului. Luni, acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi primit mită 1.000 de lei.

Marți, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Acesta a fost suspendat din funcție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, 19.650 de lei și 2.570 de euro, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, în formă continuată, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Miercuri, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare, pentru 30 de zile, a celorlalte 10 persoane bănuite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.