Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT s-au specializat la Haga

diicot

Procurori din 15 state membre ale Uniunii Europene au participat, în cadrul proiectului CY-OPS, la o serie de traininguri şi mese rotunde având ca scop consolidarea capacităţilor de combatere a criminalităţii informatice.

"Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au organizat vineri evenimentul de încheiere al proiectului CY-OPS, în prezenţa reprezentanţilor Europol, Eurojust, Comisiei Europene (DG Home) şi ai parchetelor şi autorităţilor de aplicare a legii din mai multe state membre UE", informează DIICOT printr-un comunicat.

Evenimentul a fost organizat la World Forum, în Haga, şi a beneficiat de sprijinul Europol şi al partenerilor din proiect.

"Proiectul CY-OPS a constat într-o serie de traininguri şi mese rotunde având ca scop consolidarea capacităţilor de combatere a criminalităţii informatice pentru 125 investigatori şi procurori din 15 state membre UE. Totodată, activităţile din proiect au vizat întărirea cooperării, schimbul de experienţă şi dezvoltarea unei culturi europene comune de aplicare a legii în domeniul combaterii criminalităţii cibernetice", se arată în comunicat.

Proiectul a avut o durată de 18 luni şi a beneficiat de finanţare din partea Comisiei Europene, prin Fondul pentru Securitate Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.