Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii din Caracal se apără, după neregulile descoperite de IJ: Nicio achitare în 2018 şi 2019

justitie procurori

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a precizat vineri, referitor la activitatea acestei unităţi de parchet în anul 2018 şi în prima jumătate a anului 2019, că nu a înregistrat nicio soluţie de achitare de către instanţă, ci numai două cauze restituite (una în 2018 şi una în primul semestru din anul în curs), dar neimputabile procurorilor care au dispus trimiterea în judecată.

Precizările PJ Caracal vin în contextul în care Inspecţia Judiciară a transmis CSM raportul întocmit în urma controlului efectual în prima parte a lunii august. Potrivit unor surse citate de Antena 3, Inspecţia Judciiară a descoperit mai multe nereguli la unitatea de parchet.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, remis vineri AGERPRES, media lucrărilor de soluţionat de către un procuror al acestei unităţi a fost de 2.072 lucrări anul trecut şi de 1.323 lucrări în primul semestru din acest an, iar media pe procuror a lucrărilor soluţionate a fost de 1.473 anul trecut şi 734 în primul semestru din anul în curs.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a avut un număr de şase posturi de procuror ocupate în perioada menţionată şi avut de soluţionat anul trecut 12.435 lucrări (din care 6.605 dosare penale), iar anul acesta, în primul semestru, a avut de soluţionat 7.939 lucrări (inclusiv 4.975 dosare penale).

În anul 2018 Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a soluţionat 3.058 dosare penale, poziţionându-se peste media pe ţară în ce priveşte cauzele soluţionate de un procuror la nivel de parchet de pe lângă judecătorie. Referitor la dosarele soluţionate cu trimitere în judecată, media pe procuror a fost anul trecut de 33,33.

În primul semestru din 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au soluţionat 1.472 dosare penale, iar media, pe procuror, a dosarelor soluţionate a fost de 245,33. Privitor la numărul cauzelor soluţionate cu trimitere în judecată raportat la numărul de procurori, media a fost de 17,67 dosare soluţionate cu trimiteri în judecată.

Au rămas nesoluţionate 1.656 dosare cu autor identificat şi 1.735 cu autor neidentificat.

În ce priveşte cauzele în care s-a dispus infirmarea ori redeschiderea urmăririi penale, în anul 2018 acestea reprezintă 1,36% din totalul netrimiterilor în judecată, iar în primul semestru din anul 2019 reprezintă 1,24% din totalul netrimiterilor în judecată.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.