Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii din CSM au decis apărarea reputaţiei profesionale formulată alți 4 colegi care petreceau în Centrul Vechi

csm

Secţia pentru procurori a CSM a admis marţi cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de cei patru procurori care, alături de adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, au fost legitimaţi de poliţişti, în 22 ianuarie, la Hanul lui Manuc, din Capitală, unde au fost aplicate amenzi pentru încălcarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărarea a reputaţiei profesionale formulate de domnii CODRUŢ DUMITRU POPOIU, ALEXANDRU SOLTAN, FLORIN BARAN şi GEORGE ENESCU, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (unanimitate)”, a anunţat marţi CSM.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

De asemenea, Secţia pentru procurori ”nu şi-a însuşit conţinutului răspunsului Inspecţiei Judiciare la obiecţiunile formulate cei patru procurori, fiind înregistrate 2 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă”.

Cei patru procurori au fost implicaţi în scandalul apărut după ce au fost legitimaţi de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, în presă apărând imagini din timpul verificărilor.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în 22 ianuarie, în restaurantul Hanul lui Manuc. Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului, considerând că au fost încălcate restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat atunci că nu tolerează încălcări ale legii, iar în ceea ce-l priveşte pe Radu Gavriş a fost demarată cercetarea preliminară. Gavriş a fost înlocuit de la coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, ca urmare a amenzii primite.

Citește și: Se deschid noi centre de vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis ulterior că la Hanul lui Manuc se aflau, în timpul acţiunii poliţiştilor , patru procurori împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia a afirmat că procurorii nu participau la o petrecere privată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.