Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA au descins la primăria condusă de Emil Boc

boc_timisoara

O echipă de procurori din cadrul DNA Cluj efectuează, miercuri, verificări la sediul primăriei municipiului Cluj-Napoca, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziţie, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum şi contracte de prestări servicii şi contracte de sponsorizare care au fost încheiate între primărie şi firma SC Coral Impex (n.r. - care se ocupă de servicii de deratizare şi dezinsecţie).

UPDATE - OFICIAL DNA: Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013-2015.

În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziţie, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum şi contracte de prestări servicii şi contracte de sponsorizare care au fost încheiate între primărie şi firma SC Coral Impex (n.r. - care se ocupă de servicii de deratizare şi dezinsecţie). 

Oana Buzatu a afirmat că societatea Coral Impex are contract cu municipalitatea din 2006, pentru prestarea serviciilor de deratizare şi dezinsecţie. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, acordul cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public în municipiul Cluj-Napoca a fost stabilit în urma unei licitaţii publice în anul 2006. Ulterior, în 2010, contractul a fost prelungit, fără licitaţie, din iniţiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. 

'În urma licitaţiei, această societate a fost desemnată câştigătoare şi s-a semnat un acord cadru pe o durată de patru ani. La data de 14 decembrie 2010 Consiliul local Cluj-Napoca a adoptat o hotărâre prin care prelungeşte aceste contracte de prestări servicii pentru o perioadă de şapte ani şi şapte luni, în relaţie contractuală cu aceeaşi societate comercială, care prestează aceste activităţi în standarde pe care noi le considerăm foarte ridicate', a declarat Oana Buzatu. 

Hotărârea de Consiliu local votată în 2010 prevedea ca prelungirea să intre în vigoare în data de 12 iulie 2011, pentru o perioadă de şapte ani şi şapte luni. 

Oana Buzatu a mai explicat că acest acord cadru prevede preţuri unitare pe tipuri de servicii prestate. 

'Există o valoare minimă sub care nu putem consuma servicii, respectiv o valoare maximă pe care nu o putem depăşi pe durata valabilităţii contractului. În funcţie de nevoi, primăria a solicitat pe bază de comenzi anumite tipuri de servicii, în anumite cantităţi pe parcursul întregului contract', a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.