Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, audiaţi la CSM în şedinţă SECRETĂ

csm

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis marţi ca audierea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga să se facă în şedinţă secretă.

 

La începutul şedinţei, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că referatele trimise la CSM privesc motivele de revocare, dar şi două dosare care se află pe rol, astfel încât a cerut ca şedinţa să nu fie publică, pentru a nu fi devoalate anumite informaţii.

De cealaltă parte, procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga au cerut ca şedinţa să fie publică.

Secţia pentru procurori a admis cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a decis ca audierea să nu fie publică, astfel încât jurnaliştii au părăsit sala de şedinţă.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile"

Citeşte şi: Băsescu, reacţie DURĂ la războiul din DNA: 'Justiţia, incapabilă să se autoadministreze'-VIDEO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.