Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii federali germani îi numesc în instanţă 'terorişti' pe cei din 'gruparea Freital'

ciocanel judecator

Parchetul federal german a cerut miercuri, într-un proces judiciar desfăşurat la Dresda (estul Germaniei), ca opt membri ai unei grupări de extremă dreapta (aşa-numita 'grupare Freital') să fie condamnaţi pentru formarea unei organizaţii teroriste, transmite DPA. Procurorul de caz, Jorn Hauschild, a declarat în faţa instanţei că acuzaţii - şapte bărbaţi şi o femeie - luaseră în calcul posibilitatea de a fi ucişi în atacurile cu bombă pe care se presupune că această grupare intenţiona să le comită, conform Agerpres.

Doi dintre acuzaţi, identificaţi drept Timo S. şi Patrick F., erau liderii grupării. Gruparea dorea ''să creeze un climat de teamă şi căuta să nege dreptul (străinilor şi al opozanţilor politici) de a trăi în libertate'', a spus Hauschild.

Două persoane au fost rănite în cinci atacuri comise împotriva adăposturilor pentru refugiaţi şi opozanţilor politici în anul 2015 la Dresda şi în localitatea învecinată Freital, de unde şi numele grupării infracţionale.

Procurorii federali au preluat acest caz de la autorităţile din landul Saxonia în aprilie 2016, considerând că există legături cu terorismul. Un prim atac atribuit celor opt acuzaţi a avut loc în noaptea de 27 spre 28 iulie 2015 şi a vizat automobilul şefului filialei din Freital a partidului de stânga Die Linke. Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Potrivit thelocal.de, în septembrie 2015 membrii grupării au aruncat două încărcături explozive pe fereastra bucătăriei unui apartament de la parterul unui adăpost pentru refugiaţi. Nimeni nu a fost rănit, pentru că cele opt persoane din locuinţă dormeau la acea oră şi nu se aflau în bucătărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.