Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii FIERB: Unde a ajuns AL DOILEA milion de euro, în dosarul lui Bogdan Olteanu

adevarul.ro
bogdan olteanu sorin ovidiu vintu

Unul dintre apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vântu, Ion Ifteni, a fost cel care a făcut posibile aceste interceptări. Acesta a fost de acord să poarte microfoane, iar în februarie anul acesta, a mers la Bogdan Olteanu, pe atunci viceguvernator BNR. El a reușit să obțină informații prețioase după ce l-a provocat pe Olteanu la o discuţie despre presupusa mită din 2008 pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Dialogul cu fostul liberal este la dosar.

INTERCEPTĂRI (SURSA: RECHIZITORIU DNA)

"Ion Ifteni: Spune că un milion a fost pentru numirea lui Liviu Mihaiu şi un milion pentru nu ştiu ce făceau ei atunci. Şi m-a pus pe mine să te întreb şi te-am întrebat eu după aia, dacă totul e ok. Tu ai zis că e ok şi aşa a fost.

Bogdan Olteanu: El n-avea, măi, probleme de bani cu mine, noi aveam alte promisiuni. El mi-a făcut promisiuni că mă ajută cu firma aia a lui de sondaje, îmi face nişte sondaje, îmi spune nişte date. Alea au fost lucrurile. Altele n-am avut".

Citește și: Răsturnare de situație în dosarul lui Sorin Oprescu: Ce a decis instanţa

Olteanu era sigur că va scăpa, dar miza pe prescripţie.

INTERCEPTĂRI (SURSA: RECHIZITORIU DNA)

"Bogdan Olteanu: Băi, sunt opt ani din 2008.

Ion Ifteni: Da, da, da, da.

Bogdan Olteanu: Tot ce înseamnă infracţiuni până în 10 ani pedeapsă se prescriu în opt ani. Că n-a dat nimeni în cap la oameni sau ceva să fie pedepse d-alea mari sau ceva".

Procurorii au strâns dovezi că un milion de euro ar fi ajuns la Bogdan Olteanu şi l-au trimis în judecată. Ei vor acum să afle şi dacă într-adevăr s-ar fi dat şi un al doilea milion şi unde a ajuns. În dosarul lui Olteanu a fost audiat ca martor şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, indicat de Vântu ca beneficiar al celui de-al doilea milion.

Tăriceanu are calitate de martor în acest moment pentru că nu este suficientă doar declaraţia lui Vântu pentru a fi acuzat. Vântu, care este acum închis pentru alte fapte, şi-a recunoscut faptele şi vrea să fie judecat în procedură simplificată.

Bogdan Olteanu susţine că este nevinovat. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor se află în arest la domiciliu. Procurorii DNA au decis să continue ancheta pentru a afla urma unui al doilea milion de euro care a plecat din conturile lui Sorin Ovidiu Vîntu din Cipru via Bulgaria. Ancheta se ocupă de aflarea destinatarului celui de-al doilea milion de euro şi dacă a făcut parte din tranzacţia care a constituit mita plătită de Vîntu în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.