Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii l-au reținut pe un șef de poliție: Cu ce l-au prins

catuse1_40988100

Şeful Postului de Poliţie din localitatea braşoveană Crizbav, Stanciu Petre, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei, marţi, cu propunere de arestare preventivă, după ce a sprijinit tăieri ilegale de păduri de pe raza localităţii, cu ajutorul unor pădurari, în schimbul colaborării primind bani şi lemne, potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 23 mai 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Stanciu Petre, Balaşi Adrian, Balaşi Alexandru, Moise Ioan Florin şi Muntean Nicolae. Prin ordonanţele din data de 23 mai 2016 s-a dispus reţinerea inculpaţilor Muntean Nicolae, Stanciu Petre şi Balaşi Alexandru, şi luarea măsurii controlului judiciar pentru inculpaţii Balaşi Adrian şi Moise Ioan Florin. Inculpaţii aflaţi în stare de reţinere vor fi prezentaţi în 24 mai Tribunalului Braşov, cu propunerea de arestare preventivă", se arată în comunicatul de presă.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Potrivit anchetatorilor, agentul de poliţie Stanciu Petre, şeful Postului de Poliţie din localitatea Crizbav, sprijinea tăierile ilegale de material lemnos şi comercializarea acestuia de către mai multe persoane de pe raza comunei Crizbav. În schimbul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie primea diferite cantităţi de material lemnos sau sume de bani rezultate din comercializarea acestuia.

Materialul lemnos tăiat ilegal era valorificat ca lemn de foc sau prelucrat la un gater din comuna Crizbav, care funcţionează nelegal.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

O parte din lemn era sustras de mai multe persoane de etnie romă, cu ştirea pădurarilor.

"De asemenea, o parte din materialul lemnos este sustras chiar de pădurarii Balaşi Adrian, Moise Ioan Florin, Muntean Nicolae şi Balaşi Alexandru care îl transportă, prin interpuşi, către o fermă avicolă din zona comunei Crizbav sau îl valorifică la mai mulţi clienţi de pe raza comunelor învecinate. În anumite cazuri, materialul lemnos este solicitat chiar de agentul de poliţie menţionat anterior de la pădurari în vederea comercializării şi obţinerii în mod nelegal a unor sume de bani. Pe raza comunei Crizbav unde locuiesc mai mulţi cetăţeni de etnie romă fără nici o sursă de venit, pădurarii Balaşi Adrian, Balaşi Alexandru, Moise Ioan Florin şi Muntean Nicolae au în exploatare mai multe parchete. Ca mână de lucru pădurarii folosesc romii din zonă, iar în schimbul muncii prestate, pădurarii îi lasă pe aceştia să sustragă material lemnos pe care să-l folosească în gospodăria proprie sau să-l valorifice pentru a-şi asigura mijloacele de existenţă", potrivit sursei citate.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

De asemenea, susţin anchetatorii, în schimbul trecerii cu vederea a sustragerii de lemn, pădurarii menţionaţi primeau diferite cantităţi de material lemnos, cu titlul de mită de la persoanele respective. Având acordul pădurarilor, persoanele menţionate contactau un cumpărător căruia îi vindeau materialul lemnos, în unele cazuri şi pe agentul de poliţie Stanciu Petre pentru a le permite transportarea lemnului fără acte legale în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.