Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii le suflă din nou în ceafă parlamentarilor Vosganian, Chiţoiu, Borbely, Cosma şi Stan

dna

Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României pare să fi dat un impuls special Parlamentului pentru încuviinţarea cererilor procurorilor. Mai mulţi parlamentari au rămas fără imunitate în ultimele zile, iar lucrurile se pare că nu se vor opri aici.

În scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Klaus Iohannis, judecătorul Horaţius Dumbravă, membru CSM, îi cere preşedintelui să se implice pentru continuarea procesului de curăţare a Parlamentului. Vizaţi ar fi deputaţii Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan şi senatorul Varujan Vosganian.

"Există cereri ale Procurorului General de ridicare a imunităţii unor parlamentari respinse fără o justificare de către Parlament, şi mă refer la domnii senatori şi deputaţi, printre alţii: Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan. Trebuie reluată procedura în cazul acestor parlamentari, iar Plenul Parlamentului să dea liber justiţiei în a verifica acuzaţiile aduse de procurori. De asemenea, este nevoie, până la modificarea Constituţiei României, de o nouă lege privind ridicarea imunităţii prin care să se prevadă în mod clar ridicarea barierelor nejustificate în îndeplinirea actului de justiţie", scrie Horaţius Dumbravă.

Anchetele în cazurile celor cinci parlamentari sunt blocate în diverse faze, din cauza votului din Parlament:

Daniel Chiţoiu (PLR) este suspectat de săvârșirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care avea calitatea de ministru al Finanţelor Publice – urmărire penală.

Varujan Vosganian (PNL) este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, fapte comise în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al economiei – urmărire penală.

Ion Stan (PSD) este suspectat de săvârșirea a două infracţiuni de trafic de influenţă – arestare preventivă.

Vlad Alexandru Cosma (PSD) este suspectat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (trei acte materiale) – arestare preventivă.

Borbely Laszlo (UDMR) este suspectat de săvârșirea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată, fapte comise în perioada când avea calitatea de ministru al Mediului şi Pădurilor – urmărire penală.

Vezi AICI scrisoarea integrală a judecătorului Horaţius Dumbravă către Klaus Iohannis!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.