Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii niponi cer pedeapsa cu moartea pentru 'asasinul de pe Twitter'

bbc.com
criminal în serie, Twitter

Procurorii niponi au cerut joi pedeapsa cu moartea pentru un criminal în serie cunoscut ca "asasinul de pe Twitter", condamnat pentru uciderea în 2017 a nouă persoane care postaseră gânduri de suicid în social-media. Cazul a zdruncinat Japonia, relatează Kyodo, potrivit AGERPRES.

Takahiro Shiraishi, în vârstă de 30 de ani, a recunoscut că i-a ucis pe cei nouă, după care le-a dezmembrat cadavrele şi le-a pus la păstrare în apartamentul său din apropiere de Tokyo.

"Nouă vieţi tinere au fost luate în doar două luni", a spus unul dintre procurori, adăugând că aceste crime "merită (pedeapsa cu) moartea".

Procurorii au mai subliniat că este clar că nu a existat consimţământul victimelor de a fi ucise, întrucât Shiraishi a mărturist că acestea au opus rezistenţă în timpul strangulării.

Citește și: Prințul Carl Philip al Suediei și prințesa Sofia, depistați pozitiv cu virsul SARS-CoV-2

Avocaţii apărării argumentaseră că asasinul obţinuse acordul tacit al victimelor, cu care s-a întâlnit după ce acestea i-au trimis mesaje directe pe Twitter cu apeluri de genul "Hai să murim împreună" şi "Te rog, omoară-mă prin spânzurare".

Avocaţii bărbatului au mai susţinut că acesta era "inapt mintal" în momentul comiterii faptelor, dar înainte de condamnarea sa, în septembrie 2018, procuratura a conchis că Shiraishi poate răspunde penal, după cinci luni de teste psihiatrice.

Victimele sale au fost opt femei şi un bărbat din Tokyo şi alte patru prefecturi, cu vârste între 15 şi 26 de ani, crimele fiind comise între august şi octombrie 2017.

O decizie a tribunalului este aşteptată în 15 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.