Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au demontat caracatița de la Direcția Urbanism a Primăriri Capitalei

Digi24
Primaria Capitalei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 arată cum a funcționat „caracatița” de la Direcția Urbanism a Primăriei Capitalei: s-au construit blocuri, fără autorizație, iar recepția s-a făcut sustrăgând acte false din dosar, iar în locul lor au fost puse altele false, potrivit Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 transmit, vineri, că s-a început urmărirea penală pentru 8 persoane, acuzate de săvârșirea mai multor infracțiuni de fals, favorizarea făptuitorului și executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

Procurori spun, în ordonanța de inculpare, că trei beneficiari reali a patru imobile, locuințe colective situate într-o zonă protejată pe străzile Străbună, Șaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1, au făcut lucrări fără să aibă la bază o autorizație de construcție sau cu nerespectarea acesteia.

Mesajul misterios al lui Remus Truică, după condamnare: 'Acesta este prețul când nu te îndoi la ce ți se cere'

„Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună și Episcop Vulcan, doi inculpați au determinat membrii comisiei de recepție formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții și specialiști să ateste în mod nereal cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepție că lucrările de construire au fost executate conform autorizației de construire, deși lucrările nu erau finalizate și erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia”, spun procurorii.

Potrivit acuzării, pentru a scăpa de răspunderea penală, doi inculpați ar fi determinat alte persoane să sustragă documente de autorizare existente la Primăria Municipiului București și să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate.

„O inculpată, director executiv în cadrul Direcției de Urbanism – Primăria Municipiului București a înaintat urmare a solicitărilor formulate de organele judiciare și Poliția Locală – Direcția de Control documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare”, adaugă procurorii în ordonanță.

În acest caz s-a consemnat suma de 775.000 de lei pentru ca cei opt inculpați să poată fi cercetați sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.