Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii susțin că victimele lui Vlad Pascu au avut partea lor de vină

accident vlad pascu

Anchetatorii susțin că și victimele sunt de vină în cazul accidentului din stațiunea 2 Mai, pentru că au creat o stare de pericol mergând pe partea dreaptă a drumului, nu pe stânga, așa cum prevede legislația rutieră, conform Antena 3.

Tânărul Vlad Pascu (19 ani) se afla sub influența drogurilor când a intrat noaptea cu mașina, pe 19 august, într-un grup de pietoni pe DN 39, în zona stațiunii 2 Mai, provocând moartea a doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, şi rănirea altor trei. Pascu a fugit  locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Procurorii susțin acum că de vină nu e doar Vlad Pascu, ci și studenții uciși, pentru că „deplasarea necorespunzătoare a pietonilor a făcut astfel ca un cumul de factori să ducă la producerea acestei tragedii”.

Cazul de la 2 Mai din judeţul Constanţa a adus în atenţia publică o nouă realitate - consumul de droguri la volan, dar şi lipsurile cu care se confruntă poliţia în ceea ce priveşte testarea şoferilor. Această tragedie a dus la schimbări în Poliţia din Constanţa, dar şi la propuneri de modificare a legii.

Întreaga familie a lui Vlad Pascu este trimisă în judecată. Miruna Pascu este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena fiului său că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii. În acelaşi dosar, Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma anchetei dispuse de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a dispus eliberarea din funcţie a mai multor şefi din poliţia constănţeană şi reorganizarea IPJ Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.