Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii timișoreni au descoperit o schemă uriașă de fals - Zeci de persoane s-au pensionat pe baza unor documente false

click.ro
pensie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru complicitate şi tentativă la complicitate de înşelăciune şi fals în înscrisuri, după ce a ajutat 35 de persoane să se pensioneze ilegal.

Prejudiciul total cauzat Casei Naţionale de Pensii Publice este de 722.448 lei.

"Inculpatul a fost trimis în judecată pentru 33 de infracţiuni de complicitate la înşelăciune, două acte de complicitate la tentativa la înşelăciune şi 79 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada 20 octombrie 2015 - 18 mai 2020, inculpatul a ajutat 35 de persoane să depună la Casa Judeţeană de Pensii Timiş cereri de pensionare, în urma cărora au fost emise decizii de pensionare, fiind stabilite diferite sume de bani cu titlu de pensie", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

În prealabil, le-a ajutat pe acestea să îşi stabilească domiciliul pe raza judeţului Timiş în perioada în care au depus cererile de pensionare, pentru a se putea înregistra la Casa Judeţeană de Pensii Timiş.

În acest sens, a folosit adeverinţe falsificate, prin care s-a atestat în mod nereal că respectivele persoane au avut vechime în muncă, respectiv că au fost angajaţi ai unor societăţi, "inducând astfel în eroare Casa Judeţeană de Pensii Timiş, cu scopul de a obţine sume de bani cu titlu de pensii în mod injust şi cauzând o pagubă Casei Naţionale de Pensii Publice în cuantum total de 722.448 lei".

O parte din prejudiciu a fost recuperat pe parcursul urmăririi penale, prin restituirea sumelor de bani încasate cu titlu de pensie în mod ilegal de către beneficiarii acestora către partea civilă, respectiv Casa Judeţeană de Pensii Timiş.

În continuare, se efectuează cercetări pentru fapte de aceeaşi natură, existând indicii că mai multe persoane au obţinut pensii cu acte false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.