Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii turci au emis mandate de arestare pentru 695 de persoane suspectate de legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen

Fethullah Gülen

Procurorii turci au emis mandate de arestare pentru 695 de persoane suspectate de legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Administraţia Recep Tayyip Erdogan de organizarea tentativei de lovitură de stat din 2016, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Procurorii cer arestarea a 467 de presupuşi simpatizanţi ai mişcării clericului disident Fethullah Gulen, exilat în Statele Unite. În mai multe provincii din Turcia au fost efectuate 67 de percheziţii.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

În plus, potrivit agenţiei de presă Anadolu, procurorii cer arestarea a 157 de angajaţi din sectorul militar, în 43 de provincii, şi a 71 de funcţionari din cadrul Ministerului Justiţiei.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan îi atribuie clericului Fethullah Gulen organizarea tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie 2015, soldată cu moartea a 250 de persoane şi rănirea altor peste 2.000.

Aproximativ 77.000 de persoane au fost arestate preventiv, iar alte 130.000 au fost demise în cadrul măsurilor de reprimare.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.