Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care a ţinut poliţiştii în faţa casei lui Dincă, pus sub urmărire penală de SIIJ. Trei poliţişti devin suspecţi (surse)

captura TV
ovidiu popescu procuror

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe urmărirea penală împotriva procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, şi împotriva a trei polițiști, în dosarul crimelor din casa lui Gheorghe Dincă, transmite RTV, informaţii confirmate de surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO. Cei patru vor deveni suspecţi în dosar săptămâna viitoare. Procurorul Popescu este cel care a coordonat intervenţia de la casa lui Dincă din Caracal, în noaptea de 25 spre 26 iulie.

Vezi și: Tonel Pop răstoarnă cazul Caracal: Alexandra a vorbit cu 3 polițiști

Alături de Cristian Ovidiu Popescu, procurorii SIIJ vor pune sub urmărire penală trei polițiști, o femeie comisar și doi poliţişti de la 112.

Ovidiu Popescu, procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care a instrumentat iniţiat dosarul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru aceleaşi fapte. Ancheta disciplinară urmează să fie suspendată pe perioada anchetei penale. Secţia pentru procurori a CSM l-a suspendat din funcţie pe Popescu, decizie pe care acesta a contestat-o în instanţă.

Aşa cum STIRIPESURSE.RO a dezvăluit în exclusivitate, încă din seara zilei de vineri, 26 iulie, procurorii distribuiau pe WhatsApp un mesaj care ar fi provenit chiar de la procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la PJ Caracal.

"La ora o2:00, când am aflat potențialul autor, victima nu mai era în viață. Cel mai probabil, după ce autorul a aflat că aceasta a sunat la 112, a turbat, a strâns-o de gât și a ars-o într-un butoi din curte.

Din momentul identificării proprietarului mașinii, au fost trimise echipe în zonă, pentru verificări, și nu a fost identificată nicio activitate, cu atât mai puțin suspectă.

Am solicitat mandate de percheziție a adresa bănuitului și la acte două adrese cu care acesta avea legături, în jurul orei 02:20. Anunțasem din timp, ora 23:00, judecătorul de serviciu că s-ar putea să-l solicit în acea noapte.

La ora 03:05, am luat mandatele de la judecătorie și i le-am dat ofițerului de serviciu de la poliție, în jurul ore 03:15. Acesta mi-a spus că la poliție nu mai e nimeni din echipă", se preciza în mesaj.

Sâmbătă, 27 iulie, a doua zi după apariţia mesajului pe WhatsApp, Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" (AMASP) publica o "scrisoare" de liniştire a opiniei publice, document plin de date nepublice din ancheta penală, ba chiar cu informaţii contrazise oficial de Poliţie. Scrisoarea conţinea informaţiile din mesajul care a circulat pe WhatsApp între procurori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.