Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul Codruț Olaru, vicepreședintele CSM, replică la acuzațiile de plagiat. Precizări și despre coordonatorul Tudorel Toader

national.ro
Codrut Olaru

Procurorul Codruț Olaru, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, recționează la acuzațiile de plagiat lansate de jurnalista Emilia Șercan, în publicația pressone.ro. Olaru afirmă că a realizat singur teza de doctorat, pe care a și verificat-o cu programe de detectare a plagiatului. Vicepreședintele CSM mai afirmă că orice nereguli care s-ar putea constata nu îi pot fi imputate coordonatorului științific al lucrării, prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Vezi și: CUTREMUR în justiție! Vicepreședintele CSM, acuzat de Emilia Șercan că și-a plagiat total teza de doctorat. Coordonator: Tudorel Toader

„Teza de doctorat pe care am susținut-o în anul 2013 în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași este rezultatul exclusiv al propriilor cercetări și analize științifice pe care am înțeles să le desfășor pe toată durata celor cinci ani în care am urmat cursurile școlii doctorale, fapt realizat prin respectarea în integralitate a standardelor academice în vigoare la acel moment, motiv pentru care exclud categoric orice referiri contrare apărute în spațiul public.

Pe cale de consecință, valoarea științifică a lucrării, maniera de redactare a acesteia, eventualele interpretări pe modul de valorificare și utilizare a surselor bibliografice, îmi aparțin în exclusivitate, fără ca o responsabilitate directă să revină coordonatorului lucrării sau membrilor comisiei de evaluare.

Strict raportat la potențialele similitudini cu alte lucrări arăt faptul că deși, la momentul susținerii lucrării nu exista o obligație în acest sens, am procedat la verificarea tezei prin utilizarea unor soft-uri anti-plagiat, rezultatul fiind nesemnificativ.

Mai mult decât atât, în aceeași manieră, am procedat la reverificarea lucrării și în cursul lunii ianuarie 2018 utilizând un soft cu acces la un număr foarte mare de surse ( https://plagiarism-detector.com), și de această dată rezultatul fiind similar verificărilor precedente.

În acest context, materialul de presă este incorect și incomplet și a exclus de la bun început ideea bunei mele credințe în redactarea tezei, fapt care, coroborat cu utilizarea excesivă a acestui tip de subiect de presă, îmi face dificilă o contraargumentație serioasă”, precizează Codruț Olaru, într-un comunicat remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Pericolul țigărilor electronice: Producătorul iQOS, suspectat că măsluiește testele

Vezi și: Poftele îți transmit mesaje importante. Când este nevoie să mergi la medic?

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.