Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul Codruţ Olaru, despre presupusul plagiat: Nu am primit nicio decizie. În 2020, mi-a fost menţinut titlul de doctor

captura privesc.eu
Codrut Olaru la bilantul DNA

Procurorul Codruţ Olaru, fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, reacţionează la informaţiile referitoare la o decizie a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) de retragere a titlului de doctor, pe motiv de plagiat. Procurorul afirmă că nu a primit o asemenea decizie, ba mai mult, CNATDCU a decis în urmă cu un an să menţină titlul de doctor. Olaru mai susţine că în prezent CNATDCU funcţionează nelegal.

"Activitatea CNATDCU în materia plagiatelor se concretizează în emiterea unei Decizii avizată juridic. Eu personal nu am primit nicio altă decizie și nici pe site-ul instituției nu există așa ceva... Este interesant de unde are doamna Şercan toate aceste date. Singura decizie pe care CNATDCU mi-a emis-o a fost cea din 1 aprilie 2020, în baza căreia, cu o majoritate de 35/1, mi-a fost menținut titlul de doctor în drept.

Cu privire la modalitatea total nelegală în care funcționează CNATDCU în noua formulă organizatorică, am inițiat două acţiuni judecătorești aflate pe rol. Principial vorbind, ar fi descalificant pentru CNATDCU ca, după o verificare de 28 de luni, în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat, să emită un verdict contrar în baza unor noi similare a căror identitate de obiect este evidență", a declarat Codruţ Olaru pentru STIRIPESURSE.RO.

Procurorul Codruț Olaru ar rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) ar fi decis, joia trecută, că teza acestuia este plagiată „grosier”, scrie PressOne. Olaru, care este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), și-a susținut public lucrarea științifică în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader – fost ministru al Justiției în perioada 2017-2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.